Advanced search
1 file | 2.04 MB Add to list

Regioscreening als instrument voor bestuurlijke hervorming

Filip De Rynck (UGent) , Ellen Wayenberg (UGent) , Joris Voets (UGent) and An Decorte (UGent)
(2011)
Author
Organization
Abstract
De Vlaamse regering stelt een uitrol van het instrument van de regioscreening over heel Vlaanderen in het vooruitzicht. In het kader van het Witboek wordt dit instrument gekoppeld aan discussies over de ‘verrommeling’ van het bestuur op schaalniveaus tussen de gemeenten en de Vlaamse overheid. Dit onderzoek in het kader van het SBOV focust op een aantal vragen die daarbij opduiken. Het gaat zowel over finaliteit en nut van een regioscreening, de inhoud en betekenis ervan als over de methodische uitwerking en het gebruik, het effect en de opvolging van de resultaten.
Keywords
regiovorming, bestuurlijke verrommeling, Regioscreening, bestuurlijke schaal, evaluatie

Downloads

 • Nota 1 inhoud en procesanalyse 19042011.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.04 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Rynck, Filip, Ellen Wayenberg, Joris Voets, et al. “Regioscreening Als Instrument Voor Bestuurlijke Hervorming.” 2011 : n. pag. Print.
APA
De Rynck, F., Wayenberg, E., Voets, J., & Decorte, A. (2011). Regioscreening als instrument voor bestuurlijke hervorming. Gent: Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen.
Chicago author-date
De Rynck, Filip, Ellen Wayenberg, Joris Voets, and An Decorte. 2011. “Regioscreening Als Instrument Voor Bestuurlijke Hervorming”. Gent: Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen.
Chicago author-date (all authors)
De Rynck, Filip, Ellen Wayenberg, Joris Voets, and An Decorte. 2011. “Regioscreening Als Instrument Voor Bestuurlijke Hervorming”. Gent: Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen.
Vancouver
1.
De Rynck F, Wayenberg E, Voets J, Decorte A. Regioscreening als instrument voor bestuurlijke hervorming. Gent: Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen; 2011.
IEEE
[1]
F. De Rynck, E. Wayenberg, J. Voets, and A. Decorte, “Regioscreening als instrument voor bestuurlijke hervorming.” Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen, Gent, 2011.
@misc{1214561,
 abstract   = {De Vlaamse regering stelt een uitrol van het instrument van de regioscreening over heel Vlaanderen in het vooruitzicht. In het kader van het Witboek wordt dit instrument gekoppeld aan discussies over de ‘verrommeling’ van het bestuur op schaalniveaus tussen de gemeenten en de Vlaamse overheid. Dit onderzoek in het kader van het SBOV focust op een aantal vragen die daarbij opduiken. Het gaat zowel over finaliteit en nut van een regioscreening, de inhoud en betekenis ervan als over de methodische uitwerking en het gebruik, het effect en de opvolging van de resultaten.},
 author    = {De Rynck, Filip and Wayenberg, Ellen and Voets, Joris and Decorte, An},
 keywords   = {regiovorming,bestuurlijke verrommeling,Regioscreening,bestuurlijke schaal,evaluatie},
 language   = {dut},
 pages    = {132},
 publisher  = {Steunpunt Bestuurlijke Organisatie Vlaanderen},
 title    = {Regioscreening als instrument voor bestuurlijke hervorming},
 year     = {2011},
}