Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Het zorgaanbod voor geïnterneerden in België

Anja Boers, Stijn Vandevelde UGent, Veerle Soyez, Stefaan De Smet and Wing Ting To (2011) PANOPTICON. 32(2). p.17-38
abstract
Door verschillende auteurs werd herhaaldelijk gewezen op de precaire situatie waarin geïnterneerden in België zich bevinden. Inmiddels werden een aantal concrete beleidsinitiatieven genomen die kunnen gelden als een aanzet voor een mogelijke grondige hervorming van het interneringssysteem. Zo voorziet het Masterplan Internering in de oprichting van twee Forensisch Psychiatrische Centra voor de opvang van geïnterneerden. In dit artikel trachten we het huidig zorgaanbod voor geïnterneerden in België te beschrijven, met het oog op het formuleren van aanbevelingen voor de behandeling van geïnterneerden in een Forensisch Psychiatrisch Centrum. De gegevens zijn verzameld door middel van documentanalyse en interviews met 29 medewerkers uit 18 verschillende zorginstellingen voor geïnterneerden. De theoretische uitgangspunten, het zorgaanbod en de invloed van de juridische context op de behandeling ervaren door de medewerkers van de zorginstellingen worden beschreven en een aantal inhoudelijke, structurele en settingspecifieke randvoorwaarden voor de behandeling van geïnterneerden worden geformuleerd.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
journalArticle (original)
publication status
published
subject
keyword
Forensisch, Forensisch Psychiatrisch Centrum, Zorg, Internering, Behandeling, Zorgcircuit
journal title
PANOPTICON
Panopticon
volume
32
issue
2
pages
17 - 38
ISSN
0771-1409
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
A2
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
VABB id
c:vabb:322437
VABB type
VABB-1
id
1199749
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1199749
date created
2011-03-30 20:11:03
date last changed
2016-12-19 15:45:12
@article{1199749,
 abstract   = {Door verschillende auteurs werd herhaaldelijk gewezen op de precaire situatie waarin ge{\"i}nterneerden in Belgi{\"e} zich bevinden. Inmiddels werden een aantal concrete beleidsinitiatieven genomen die kunnen gelden als een aanzet voor een mogelijke grondige hervorming van het interneringssysteem. Zo voorziet het Masterplan Internering in de oprichting van twee Forensisch Psychiatrische Centra voor de opvang van ge{\"i}nterneerden. In dit artikel trachten we het huidig zorgaanbod voor ge{\"i}nterneerden in Belgi{\"e} te beschrijven, met het oog op het formuleren van aanbevelingen voor de behandeling van ge{\"i}nterneerden in een Forensisch Psychiatrisch Centrum. De gegevens zijn verzameld door middel van documentanalyse en interviews met 29 medewerkers uit 18 verschillende zorginstellingen voor ge{\"i}nterneerden. De theoretische uitgangspunten, het zorgaanbod en de invloed van de juridische context op de behandeling ervaren door de medewerkers van de zorginstellingen worden beschreven en een aantal inhoudelijke, structurele en settingspecifieke randvoorwaarden voor de behandeling van ge{\"i}nterneerden worden geformuleerd.},
 author    = {Boers, Anja and Vandevelde, Stijn and Soyez, Veerle and De Smet, Stefaan and To, Wing Ting},
 issn     = {0771-1409},
 journal   = {PANOPTICON},
 keyword   = {Forensisch,Forensisch Psychiatrisch Centrum,Zorg,Internering,Behandeling,Zorgcircuit},
 language   = {dut},
 number    = {2},
 pages    = {17--38},
 title    = {Het zorgaanbod voor ge{\"i}nterneerden in Belgi{\"e}},
 volume    = {32},
 year     = {2011},
}

Chicago
Boers, Anja, Stijn Vandevelde, Veerle Soyez, Stefaan De Smet, and Wing Ting To. 2011. “Het Zorgaanbod Voor Geïnterneerden in België.” Panopticon 32 (2): 17–38.
APA
Boers, A., Vandevelde, S., Soyez, V., De Smet, S., & To, W. T. (2011). Het zorgaanbod voor geïnterneerden in België. PANOPTICON, 32(2), 17–38.
Vancouver
1.
Boers A, Vandevelde S, Soyez V, De Smet S, To WT. Het zorgaanbod voor geïnterneerden in België. PANOPTICON. 2011;32(2):17–38.
MLA
Boers, Anja, Stijn Vandevelde, Veerle Soyez, et al. “Het Zorgaanbod Voor Geïnterneerden in België.” PANOPTICON 32.2 (2011): 17–38. Print.