Advanced search
1 file | 215.67 KB

Het zorgaanbod voor geïnterneerden in België

(2011) PANOPTICON. 32(2). p.17-38
Author
Organization
Abstract
Door verschillende auteurs werd herhaaldelijk gewezen op de precaire situatie waarin geïnterneerden in België zich bevinden. Inmiddels werden een aantal concrete beleidsinitiatieven genomen die kunnen gelden als een aanzet voor een mogelijke grondige hervorming van het interneringssysteem. Zo voorziet het Masterplan Internering in de oprichting van twee Forensisch Psychiatrische Centra voor de opvang van geïnterneerden. In dit artikel trachten we het huidig zorgaanbod voor geïnterneerden in België te beschrijven, met het oog op het formuleren van aanbevelingen voor de behandeling van geïnterneerden in een Forensisch Psychiatrisch Centrum. De gegevens zijn verzameld door middel van documentanalyse en interviews met 29 medewerkers uit 18 verschillende zorginstellingen voor geïnterneerden. De theoretische uitgangspunten, het zorgaanbod en de invloed van de juridische context op de behandeling ervaren door de medewerkers van de zorginstellingen worden beschreven en een aantal inhoudelijke, structurele en settingspecifieke randvoorwaarden voor de behandeling van geïnterneerden worden geformuleerd.
Keywords
Forensisch, Forensisch Psychiatrisch Centrum, Zorg, Internering, Behandeling, Zorgcircuit

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 215.67 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Boers, Anja, Stijn Vandevelde, Veerle Soyez, Stefaan De Smet, and Wing Ting To. 2011. “Het Zorgaanbod Voor Geïnterneerden in België.” Panopticon 32 (2): 17–38.
APA
Boers, Anja, Vandevelde, S., Soyez, V., De Smet, S., & To, W. T. (2011). Het zorgaanbod voor geïnterneerden in België. PANOPTICON, 32(2), 17–38.
Vancouver
1.
Boers A, Vandevelde S, Soyez V, De Smet S, To WT. Het zorgaanbod voor geïnterneerden in België. PANOPTICON. 2011;32(2):17–38.
MLA
Boers, Anja, Stijn Vandevelde, Veerle Soyez, et al. “Het Zorgaanbod Voor Geïnterneerden in België.” PANOPTICON 32.2 (2011): 17–38. Print.
@article{1199749,
 abstract   = {Door verschillende auteurs werd herhaaldelijk gewezen op de precaire situatie waarin ge{\"i}nterneerden in Belgi{\"e} zich bevinden. Inmiddels werden een aantal concrete beleidsinitiatieven genomen die kunnen gelden als een aanzet voor een mogelijke grondige hervorming van het interneringssysteem. Zo voorziet het Masterplan Internering in de oprichting van twee Forensisch Psychiatrische Centra voor de opvang van ge{\"i}nterneerden. In dit artikel trachten we het huidig zorgaanbod voor ge{\"i}nterneerden in Belgi{\"e} te beschrijven, met het oog op het formuleren van aanbevelingen voor de behandeling van ge{\"i}nterneerden in een Forensisch Psychiatrisch Centrum. De gegevens zijn verzameld door middel van documentanalyse en interviews met 29 medewerkers uit 18 verschillende zorginstellingen voor ge{\"i}nterneerden. De theoretische uitgangspunten, het zorgaanbod en de invloed van de juridische context op de behandeling ervaren door de medewerkers van de zorginstellingen worden beschreven en een aantal inhoudelijke, structurele en settingspecifieke randvoorwaarden voor de behandeling van ge{\"i}nterneerden worden geformuleerd.},
 author    = {Boers, Anja and Vandevelde, Stijn and Soyez, Veerle and De Smet, Stefaan and To, Wing Ting},
 issn     = {0771-1409},
 journal   = {PANOPTICON},
 keyword   = {Forensisch,Forensisch Psychiatrisch Centrum,Zorg,Internering,Behandeling,Zorgcircuit},
 language   = {dut},
 number    = {2},
 pages    = {17--38},
 title    = {Het zorgaanbod voor ge{\"i}nterneerden in Belgi{\"e}},
 volume    = {32},
 year     = {2011},
}