Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Handboek bijzondere orthopedagogiek

Eric Broekaert, Geert Van Hove UGent, Stijn Vandevelde UGent, Veerle Soyez UGent and Wouter Vanderplasschen UGent (2010) KOP-Serie. 7.
abstract
Dit boek geeft een overzicht van de domeinen van de vier 'traditionele' groepen van personen met een handicap (een verstandelijke, fysieke, visuele of auditieve handicap), en daarnaast ook nog van personen met gedragsstoornissen, personen met een autisme spectrumstoornis, personen die middelen misbruiken, personen met ernstig meervoudige beperkingen en personen met een dubbele diagnose. Telkens komen nagenoeg dezelfde onderwerpen terug: eerst historiek, etiologie, terminologie, indeling en psychologische aspecten, daarna de orthopedagogische- agogische theorie en praktijk. Door de verschillende vormen van handicap die mensen kunnen hebben bijeen te brengen, biedt die boek een totaalbeeld voor iedereen die een inzicht wil verwerven in de bijzondere behoeften van die mensen en de aangewezen ondersteuning. Voor studenten uit diverse opleidingen is het een aangewezen basisstudieboek. Het is ook zeer geschikt voor wie reeds in de praktijk staat, als referentiekader voor zijn eigen handelen.
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
, UGent, UGent, UGent and UGent
organization
year
type
bookEditor
publication status
published
subject
series title
KOP-Serie
volume
7
pages
515 pages
publisher
Garant
place of publication
Antwerpen
ISBN
9789044126662
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B3
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1195348
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1195348
date created
2011-03-23 12:43:37
date last changed
2017-01-02 09:54:51
@book{1195348,
 abstract   = {Dit boek geeft een overzicht van de domeinen van de vier 'traditionele' groepen van personen met een handicap (een verstandelijke, fysieke, visuele of auditieve handicap), en daarnaast ook nog van personen met gedragsstoornissen, personen met een autisme spectrumstoornis, personen die middelen misbruiken, personen met ernstig meervoudige beperkingen en personen met een dubbele diagnose. Telkens komen nagenoeg dezelfde onderwerpen terug: eerst historiek, etiologie, terminologie, indeling en psychologische aspecten, daarna de orthopedagogische- agogische theorie en praktijk.
Door de verschillende vormen van handicap die mensen kunnen hebben bijeen te brengen, biedt die boek een totaalbeeld voor iedereen die een inzicht wil verwerven in de bijzondere behoeften van die mensen en de aangewezen ondersteuning. Voor studenten uit diverse opleidingen is het een aangewezen basisstudieboek. Het is ook zeer geschikt voor wie reeds in de praktijk staat, als referentiekader voor zijn eigen handelen.},
 editor    = {Broekaert, Eric and Van Hove, Geert and Vandevelde, Stijn and Soyez, Veerle and Vanderplasschen, Wouter},
 isbn     = {9789044126662},
 language   = {dut},
 pages    = {515},
 publisher  = {Garant},
 series    = {KOP-Serie},
 title    = {Handboek bijzondere orthopedagogiek},
 volume    = {7},
 year     = {2010},
}

Chicago
Broekaert, Eric, Geert Van Hove, Stijn Vandevelde, Veerle Soyez, and Wouter Vanderplasschen, eds. 2010. “Handboek Bijzondere Orthopedagogiek.” KOP-Serie. Antwerpen: Garant.
APA
Broekaert, Eric, Van Hove, G., Vandevelde, S., Soyez, V., & Vanderplasschen, W. (Eds.). (2010). Handboek bijzondere orthopedagogiek. KOP-Serie. Antwerpen: Garant.
Vancouver
1.
Broekaert E, Van Hove G, Vandevelde S, Soyez V, Vanderplasschen W, editors. Handboek bijzondere orthopedagogiek. KOP-Serie. Antwerpen: Garant; 2010.
MLA
Broekaert, Eric, Geert Van Hove, Stijn Vandevelde, et al., eds. “Handboek Bijzondere Orthopedagogiek.” KOP-Serie 2010 : n. pag. Print.