Advanced search
1 file | 2.14 MB

De basis spreekt: onderzoek naar de leden, mandatarissen en kiezers van sp.a

(2010)
Author
Organization
Abstract
Niet zelden verwijzen politici en opiniemakers naar de mening van de basis. Meestal zijn die uitspraken gebaseerd op beperkte indrukken en selectieve gesprekken. In dit boek werd voor het eerst in de geschiedenis van sp.a een representatief leden- en mandatarissenonderzoek uitgevoerd. Bij niet minder dan 1000 leden én 1000 mandatarissen werd een zeer uitgebreide vragenlijst afgenomen. We krijgen een duidelijk inzicht in het profiel van beiden, hun motieven voor lidmaatschap en hun mening over de werking van sp.a. De gegevens uit dit onderzoek worden bovendien gekoppeld aan het postelectoraal verkiezingsonderzoek waardoor een vergelijking tussen leden, mandatarissen en (ex-)kiezers mogelijk wordt. Deze uitgave verschaft een inzicht in de waarden, normen, opinies en attitudes die leden, mandatarissen en (ex-)kiezers delen en verdelen. Diepgaande analyses en de representativiteit van het onderzoek maken dit dan ook een uniek referentiewerk over sp.a.
Keywords
partijsysteem, sp.a, survey-onderzoek, socialistische beweging, grass root, politieke partijen, kiezers

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.14 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Vander Weyden, Patrick, and Koen Abts. 2010. De Basis Spreekt: Onderzoek Naar De Leden, Mandatarissen En Kiezers Van Sp.a. Leuven, België ; Den Haag, Nederland: Acco.
APA
Vander Weyden, P., & Abts, K. (2010). De basis spreekt: onderzoek naar de leden, mandatarissen en kiezers van sp.a. Leuven, België ; Den Haag, Nederland: Acco.
Vancouver
1.
Vander Weyden P, Abts K. De basis spreekt: onderzoek naar de leden, mandatarissen en kiezers van sp.a. Leuven, België ; Den Haag, Nederland: Acco; 2010.
MLA
Vander Weyden, Patrick, and Koen Abts. De Basis Spreekt: Onderzoek Naar De Leden, Mandatarissen En Kiezers Van Sp.a. Leuven, België ; Den Haag, Nederland: Acco, 2010. Print.
@book{1176855,
 abstract   = {Niet zelden verwijzen politici en opiniemakers naar de mening van de basis. Meestal zijn die uitspraken gebaseerd op beperkte indrukken en selectieve gesprekken. In dit boek werd voor het eerst in de geschiedenis van sp.a een representatief leden- en mandatarissenonderzoek uitgevoerd. Bij niet minder dan 1000 leden {\'e}n 1000 mandatarissen werd een zeer uitgebreide vragenlijst afgenomen. We krijgen een duidelijk inzicht in het profiel van beiden, hun motieven voor lidmaatschap en hun mening over de werking van sp.a. De gegevens uit dit onderzoek worden bovendien gekoppeld aan het postelectoraal verkiezingsonderzoek waardoor een vergelijking tussen leden, mandatarissen en (ex-)kiezers mogelijk wordt. Deze uitgave verschaft een inzicht in de waarden, normen, opinies en attitudes die leden, mandatarissen en (ex-)kiezers delen en verdelen. Diepgaande analyses en de representativiteit van het onderzoek maken dit dan ook een uniek referentiewerk over sp.a.},
 author    = {Vander Weyden, Patrick and Abts, Koen},
 isbn     = {9789033475719},
 keyword   = {partijsysteem,sp.a,survey-onderzoek,socialistische beweging,grass root,politieke partijen,kiezers},
 language   = {dut},
 pages    = {240},
 publisher  = {Acco},
 title    = {De basis spreekt: onderzoek naar de leden, mandatarissen en kiezers van sp.a},
 year     = {2010},
}