Advanced search
1 file | 136.82 KB

Bevordert het plan voor de begeleiding en opvolging van werklozen de overgang naar werk?

(2007) OVER.WERK (LEUVEN). 17(1). p.85-88
Author
Organization
Abstract
De invoering van het Plan voor de begeleiding en opvolging van werklozen door minister Vandenbroucke in juli 2004 was controversieel. De vakbonden vonden dat de minister een jacht op werklozen opende op een moment dat er te weinig vacatures waren. Vooral in Wallonië en Brussel, waar de werkloosheidsgraad dubbel zo hoog is als in Vlaanderen, was het verzet tegen het plan hevig. De patronale organisaties daarentegen vonden dit plan een essentieel ingrediënt van elk beleid tegen werkloosheid. Zij stelden vast dat ondanks de hoge werkloosheidsgraad hun vacatures niet ingevuld geraakten. Daarom beweerden ze dat bepaalde werklozen niet willen werken en dat enige vorm van dwang nodig is. We hebben deze problematiek op een objectieve wijze willen onderzoeken opdat men het debat op basis van steekhoudende argumenten zou voeren. In dit artikel stellen we de resultaten voor van een onderzoek naar de effecten van het nieuwe plan voor de begeleiding en de opvolging van werklozen op de overgang naar werk. De evaluatie heeft betrekking op uitkeringsgerechtigde werklozen van 25 tot 29 jaar.

Downloads

 • OverWerk071.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 136.82 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Cockx, Bart, Anne Defourny, Muriel Dejemeppe, and Bruno Van der Linden. 2007. “Bevordert Het Plan Voor De Begeleiding En Opvolging Van Werklozen De Overgang Naar Werk?” Over.werk (leuven) 17 (1): 85–88.
APA
Cockx, B., Defourny, A., Dejemeppe, M., & Van der Linden, B. (2007). Bevordert het plan voor de begeleiding en opvolging van werklozen de overgang naar werk? OVER.WERK (LEUVEN), 17(1), 85–88.
Vancouver
1.
Cockx B, Defourny A, Dejemeppe M, Van der Linden B. Bevordert het plan voor de begeleiding en opvolging van werklozen de overgang naar werk? OVER.WERK (LEUVEN). 2007;17(1):85–8.
MLA
Cockx, Bart et al. “Bevordert Het Plan Voor De Begeleiding En Opvolging Van Werklozen De Overgang Naar Werk?” OVER.WERK (LEUVEN) 17.1 (2007): 85–88. Print.
@article{1173706,
 abstract   = {De invoering van het Plan voor de begeleiding en opvolging van werklozen door minister Vandenbroucke in juli 2004 was controversieel. De vakbonden vonden dat de minister een jacht op werklozen opende op een moment dat er te weinig vacatures waren. Vooral in Walloni{\"e} en Brussel, waar de werkloosheidsgraad dubbel zo hoog is als in Vlaanderen, was het verzet tegen het plan hevig. De patronale organisaties daarentegen vonden dit plan een essentieel ingredi{\"e}nt van elk beleid tegen werkloosheid. Zij stelden vast dat ondanks de hoge werkloosheidsgraad hun vacatures niet ingevuld geraakten. Daarom beweerden ze dat bepaalde werklozen niet willen werken en dat enige vorm van dwang nodig is. We hebben deze problematiek op een objectieve wijze willen onderzoeken opdat men het debat op basis van steekhoudende argumenten zou voeren. In dit artikel stellen we de resultaten voor van een onderzoek naar de effecten van het nieuwe plan voor de begeleiding en de opvolging van werklozen op de overgang naar werk. De evaluatie heeft betrekking op uitkeringsgerechtigde werklozen van 25 tot 29 jaar.},
 author    = {Cockx, Bart and Defourny, Anne and Dejemeppe, Muriel and Van der Linden, Bruno },
 issn     = {1379-7034},
 journal   = {OVER.WERK (LEUVEN)},
 language   = {dut},
 number    = {1},
 pages    = {85--88},
 title    = {Bevordert het plan voor de begeleiding en opvolging van werklozen de overgang naar werk?},
 url     = {http://www.steunpuntwse.be/view/nl/1832536},
 volume    = {17},
 year     = {2007},
}