Advanced search

De impact van schorsing van artikel 80 in de werkloosheidsverzekering op herintrede en armoede

Author
Organization
Abstract
Op basis van het Artikel 80 in de werkloosheidsverzekering kunnen samenwonende werklozen de werkloos­heidsuitkering verliezen wanneer zij abnormaal lang werkloos zijn. Het Federaal Wetenschapsbeleid gaf een onderzoeksopdracht aan het Centrum voor Sociaal Beleid (Universiteit Antwerpen) en het Institut de Recherches Economiques et Sociales (Université Catholique de Louvain) om Artikel 80 te evalueren. Op basis van administratieve en enquêtegegevens van geschorste en niet-geschorste langdurig werklozen zocht deze studie een antwoord op verschillende vragen. Waar komen langdurig werklozen na schorsing terecht op de arbeidsmarkt? Vinden ze werk (en welk soort werk) of verdwijnen ze in de inactiviteit? Zoeken geschorsten naar werk en wat zijn de drempels die ze ervaren? Wat is de impact van de schorsing op de weder­tewerkstellingskans van langdurig werklozen? Wat zijn de gevolgen voor het inkomen, de welvaart en de armoede van de betrokken gezinnen?

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
De Lathouwer, Lieve, Bart Cockx, Kristel Bogaerts, Jean Ries, and Karel Van den Bosch. 2003. De Impact Van Schorsing Van Artikel 80 in De Werkloosheidsverzekering Op Herintrede En Armoede. Actuele Problemen Met Betrekking Tot De Sociale Cohesie. Gent: Academia Press.
APA
De Lathouwer, L., Cockx, B., Bogaerts, K., Ries, J., & Van den Bosch, K. (2003). De impact van schorsing van artikel 80 in de werkloosheidsverzekering op herintrede en armoede. Actuele problemen met betrekking tot de sociale cohesie. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
De Lathouwer L, Cockx B, Bogaerts K, Ries J, Van den Bosch K. De impact van schorsing van artikel 80 in de werkloosheidsverzekering op herintrede en armoede. Actuele problemen met betrekking tot de sociale cohesie. Gent: Academia Press; 2003.
MLA
De Lathouwer, Lieve, Bart Cockx, Kristel Bogaerts, et al. De Impact Van Schorsing Van Artikel 80 in De Werkloosheidsverzekering Op Herintrede En Armoede. Gent: Academia Press, 2003. Print.
@book{1173483,
 abstract   = {Op basis van het Artikel 80 in de werkloosheidsverzekering kunnen samenwonende werklozen de werkloos\-heidsuitkering verliezen wanneer zij abnormaal lang werkloos zijn. Het Federaal Wetenschapsbeleid gaf een onderzoeksopdracht aan het Centrum voor Sociaal Beleid (Universiteit Antwerpen) en het Institut de Recherches Economiques et Sociales (Universit{\'e} Catholique de Louvain) om Artikel 80 te evalueren. Op basis van administratieve en enqu{\^e}tegegevens van geschorste en niet-geschorste langdurig werklozen zocht deze studie een antwoord op verschillende vragen. Waar komen langdurig werklozen na schorsing terecht op de arbeidsmarkt? Vinden ze werk (en welk soort werk) of verdwijnen ze in de inactiviteit? Zoeken geschorsten naar werk en wat zijn de drempels die ze ervaren? Wat is de impact van de schorsing op de weder\-tewerkstellingskans van langdurig werklozen? Wat zijn de gevolgen voor het inkomen, de welvaart en de armoede van de betrokken gezinnen?},
 author    = {De Lathouwer, Lieve and Cockx, Bart and Bogaerts, Kristel and Ries, Jean and Van den Bosch, Karel},
 isbn     = {9789038205625},
 language   = {dut},
 pages    = {229},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Actuele problemen met betrekking tot de sociale cohesie},
 title    = {De impact van schorsing van artikel 80 in de werkloosheidsverzekering op herintrede en armoede},
 year     = {2003},
}