Ghent University Academic Bibliography

Advanced

De stem des volks. Publieke opinie, opinieonderzoek en democratie

Arjan van Dixhoorn (2006) 2.
abstract
We leven in een tijd waarin de aandacht voor de publieke opinie en de vrijheid van meningsvorming en -uiting groot is. Recente gebeurtenissen en ontwikkelingen hebben daaraan bijgedragen: de opkomst en dood van Fortuyn, de groeiende radicalisering onder moslims, de moord op Van Gogh, de discussies over het Nederlandse vreemdelingenbeleid, en het Europese Referendum. Wat wordt er eigenlijk verstaan onder publieke opinie? Hoe werkt publieke-opinievorming en wat is de rol van de massamedia en andere communicatiekanalen daarin? Dit essay gaat na hoe in de sociale wetenschappen over publieke-opinievorming wordt gedacht, hoe onderzoek naar de publieke opinie wordt gedaan en hoe daarvan verslag wordt gedaan. Welke rol speelde publieke-opinievorming tijdens de discussie over Fortuyn in 2002 en het debat over het vreemdelingenbeleid in 2003?
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
publieke opinie, democratie, opinieonderzoek
volume
2
pages
99 pages
publisher
Sociaal en Cultureel Planbureau
place of publication
Den Haag, Nederland
ISBN
9037702651
language
Dutch
UGent publication?
no
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1172613
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1172613
alternative location
http://www.scp.nl/Publicaties/Alle_publicaties/Publicaties_2006/De_stem_des_volks
date created
2011-02-26 15:49:52
date last changed
2017-01-02 09:55:11
@book{1172613,
 abstract   = {We leven in een tijd waarin de aandacht voor de publieke opinie en de vrijheid van meningsvorming en -uiting groot is. Recente gebeurtenissen en ontwikkelingen hebben daaraan bijgedragen: de opkomst en dood van Fortuyn, de groeiende radicalisering onder moslims, de moord op Van Gogh, de discussies over het Nederlandse vreemdelingenbeleid, en het Europese Referendum.

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder publieke opinie? Hoe werkt publieke-opinievorming en wat is de rol van de massamedia en andere communicatiekanalen daarin? Dit essay gaat na hoe in de sociale wetenschappen over publieke-opinievorming wordt gedacht, hoe onderzoek naar de publieke opinie wordt gedaan en hoe daarvan verslag wordt gedaan. Welke rol speelde publieke-opinievorming tijdens de discussie over Fortuyn in 2002 en het debat over het vreemdelingenbeleid in 2003?},
 author    = {van Dixhoorn, Arjan},
 isbn     = {9037702651},
 keyword   = {publieke opinie,democratie,opinieonderzoek},
 language   = {dut},
 pages    = {99},
 publisher  = {Sociaal en Cultureel Planbureau},
 title    = {De stem des volks. Publieke opinie, opinieonderzoek en democratie},
 url     = {http://www.scp.nl/Publicaties/Alle\_publicaties/Publicaties\_2006/De\_stem\_des\_volks},
 volume    = {2},
 year     = {2006},
}

Chicago
van Dixhoorn, Arjan. 2006. De Stem Des Volks. Publieke Opinie, Opinieonderzoek En Democratie. Vol. 2. Den Haag, Nederland: Sociaal en Cultureel Planbureau.
APA
van Dixhoorn, Arjan. (2006). De stem des volks. Publieke opinie, opinieonderzoek en democratie (Vol. 2). Den Haag, Nederland: Sociaal en Cultureel Planbureau.
Vancouver
1.
van Dixhoorn A. De stem des volks. Publieke opinie, opinieonderzoek en democratie. Den Haag, Nederland: Sociaal en Cultureel Planbureau; 2006.
MLA
van Dixhoorn, Arjan. De Stem Des Volks. Publieke Opinie, Opinieonderzoek En Democratie. Vol. 2. Den Haag, Nederland: Sociaal en Cultureel Planbureau, 2006. Print.