Advanced search
1 file | 287.83 KB Add to list

Hoe effectief zijn uw voedselveiligheidsystemen? (2)

(2011) VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE. 44(1-2). p.16-19
Author
Organization
Abstract
Elk bedrijf, in de voedselketen, ontwikkelt zijn eigen bedrijfsspecifieke systeem aan de hand van de basisvoorwaarden programma’s (zoals GMP, PRP), de HACCP principes, en wanneer belanghebbenden het vereisen ook de commerciële standaarden (zoals ISO 9001, ISO22000, BRC, e.d.). Typisch worden deze systemen geëvalueerd door het uitvoeren van inspecties of audits door de overheid of geaccrediteerde controle-instellingen aan de hand van een checklist. Het diagnose instrument is een tool die een evaluatie geeft van het niveau van het ontwikkelde en geïmplementeerde voedselveiligheidssysteem lost van de vereisten van de diverse stakeholders. Het ontwikkelde diagnose instrument focusseert zich enkel op de kern beheers- en borgingsactiviteiten die een essentiële bijdrage leveren aan de hygiëne en voedselveiligheid, om zo een indicatie te krijgen van het totale systeem. Daarnaast analyseert het ook de context waarin het bedrijf opereert.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 287.83 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Luning, Pieternel et al. “Hoe Effectief Zijn Uw Voedselveiligheidsystemen? (2).” VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE 44.1-2 (2011): 16–19. Print.
APA
Luning, Pieternel, Jacxsens, L., Kirezieva, K., Devlieghere, F., Uyttendaele, M., & Van Boekel, T. (2011). Hoe effectief zijn uw voedselveiligheidsystemen? (2). VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE, 44(1-2), 16–19.
Chicago author-date
Luning, Pieternel, Liesbeth Jacxsens, Klementina Kirezieva, Frank Devlieghere, Mieke Uyttendaele, and Tiny Van Boekel. 2011. “Hoe Effectief Zijn Uw Voedselveiligheidsystemen? (2).” Voedingsmiddelentechnologie 44 (1-2): 16–19.
Chicago author-date (all authors)
Luning, Pieternel, Liesbeth Jacxsens, Klementina Kirezieva, Frank Devlieghere, Mieke Uyttendaele, and Tiny Van Boekel. 2011. “Hoe Effectief Zijn Uw Voedselveiligheidsystemen? (2).” Voedingsmiddelentechnologie 44 (1-2): 16–19.
Vancouver
1.
Luning P, Jacxsens L, Kirezieva K, Devlieghere F, Uyttendaele M, Van Boekel T. Hoe effectief zijn uw voedselveiligheidsystemen? (2). VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE. 2011;44(1-2):16–9.
IEEE
[1]
P. Luning, L. Jacxsens, K. Kirezieva, F. Devlieghere, M. Uyttendaele, and T. Van Boekel, “Hoe effectief zijn uw voedselveiligheidsystemen? (2),” VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE, vol. 44, no. 1–2, pp. 16–19, 2011.
@article{1170695,
 abstract   = {Elk bedrijf, in de voedselketen, ontwikkelt zijn eigen bedrijfsspecifieke systeem aan de hand van de basisvoorwaarden programma’s (zoals GMP, PRP), de HACCP principes, en wanneer belanghebbenden het vereisen ook de commerciële standaarden (zoals ISO 9001, ISO22000, BRC, e.d.). Typisch worden deze systemen geëvalueerd door het uitvoeren van inspecties of audits door de overheid of geaccrediteerde controle-instellingen aan de hand van een checklist. Het diagnose instrument is een tool die een evaluatie geeft van het niveau van het ontwikkelde en geïmplementeerde voedselveiligheidssysteem lost van de vereisten van de diverse stakeholders. Het ontwikkelde diagnose instrument focusseert zich enkel op de kern beheers- en borgingsactiviteiten die een essentiële bijdrage leveren aan de hygiëne en voedselveiligheid, om zo een indicatie te krijgen van het totale systeem. Daarnaast analyseert het ook de context waarin het bedrijf opereert.},
 author    = {Luning, Pieternel and Jacxsens, Liesbeth and Kirezieva, Klementina and Devlieghere, Frank and Uyttendaele, Mieke and Van Boekel, Tiny },
 issn     = {0042-7934},
 journal   = {VOEDINGSMIDDELENTECHNOLOGIE},
 language   = {dut},
 number    = {1-2},
 pages    = {16--19},
 title    = {Hoe effectief zijn uw voedselveiligheidsystemen? (2)},
 volume    = {44},
 year     = {2011},
}