Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Detectie van sporen van de productie van synthetisch drugs in oppervlaktewater

Corinne Charlier, Alain Verstraete UGent, Jo Dewulf UGent, Kevin Maebe UGent, Laurence Pirson, Laurens van Puyenbroeck UGent, Cristina Isalberti UGent, Anne-Françoise Collart, Laetitia Theunis and Lies Decock UGent (2011) Wetenschap en Maatschappij.
abstract
Wereldwijd behoren amfetamine, methamfetamine en ecstasy tot de meest gebruikte illegale drugs na cannabis en cocaïne. Hun gebruik is drastisch gestegen in de jaren 90 maar afgelopen jaren werd een lagere groei vastgesteld. Naast de productie en consumptie van deze synthetische drugs, krijgt de politie ook te maken met het illegaal lozen van afval afkomstig uit het productieproces van deze drugs. Het doel van voorliggend onderzoek was om aan de hand van het detecteren van afvalstoffen in het afvalwater, gevormd in de productie van drugs, een clandestien laboratorium in de directe omgeving van het lozingspunt terug te vinden
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
alternative title
Recherche de traces de production de drogues de synthèse dans les eaux usées
year
type
book
publication status
published
subject
series title
Wetenschap en Maatschappij
pages
158 pages
publisher
Academia Press
place of publication
Gent
ISBN
9789038217116
project
GEOAMP
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1165586
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1165586
date created
2011-02-23 10:17:03
date last changed
2017-01-02 09:55:10
@book{1165586,
 abstract   = {Wereldwijd behoren amfetamine, methamfetamine en ecstasy tot de meest gebruikte illegale drugs na cannabis en coca{\"i}ne. Hun gebruik is drastisch gestegen in de jaren 90 maar afgelopen jaren werd een lagere groei vastgesteld. Naast de productie en consumptie van deze synthetische drugs, krijgt de politie ook te maken met het illegaal lozen van afval afkomstig uit het productieproces van deze drugs. Het doel van voorliggend onderzoek was om aan de hand van het detecteren van afvalstoffen in het afvalwater, gevormd in de productie van drugs, een clandestien laboratorium in de directe omgeving van het lozingspunt terug te vinden},
 author    = {Charlier, Corinne and Verstraete, Alain and Dewulf, Jo and Maebe, Kevin and Pirson, Laurence and van Puyenbroeck, Laurens and Isalberti, Cristina and Collart, Anne-Fran\c{c}oise and Theunis, Laetitia and Decock, Lies},
 isbn     = {9789038217116},
 language   = {dut},
 pages    = {158},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Wetenschap en Maatschappij},
 title    = {Detectie van sporen van de productie van synthetisch drugs in oppervlaktewater},
 year     = {2011},
}

Chicago
Charlier, Corinne, Alain Verstraete, Jo Dewulf, Kevin Maebe, Laurence Pirson, Laurens van Puyenbroeck, Cristina Isalberti, Anne-Françoise Collart, Laetitia Theunis, and Lies Decock. 2011. Detectie Van Sporen Van De Productie Van Synthetisch Drugs in Oppervlaktewater. Wetenschap En Maatschappij. Gent: Academia Press.
APA
Charlier, Corinne, Verstraete, A., Dewulf, J., Maebe, K., Pirson, L., van Puyenbroeck, L., Isalberti, C., et al. (2011). Detectie van sporen van de productie van synthetisch drugs in oppervlaktewater. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Charlier C, Verstraete A, Dewulf J, Maebe K, Pirson L, van Puyenbroeck L, et al. Detectie van sporen van de productie van synthetisch drugs in oppervlaktewater. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press; 2011.
MLA
Charlier, Corinne, Alain Verstraete, Jo Dewulf, et al. Detectie Van Sporen Van De Productie Van Synthetisch Drugs in Oppervlaktewater. Gent: Academia Press, 2011. Print.