Advanced search
1 file | 6.26 MB

Studie van het marktaandeel van cannabis dat in België wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt

Author
Organization
Project
GEOCAN
Abstract
Cannabis is de meest gebruikte (illegale) drug in heel Europa. In de 20ste eeuw zagen we het opkomen van een nieuw probleem in Europa: cannabis wordt nu lokaal geteeld, hoofdzakelijk binnen in een gecontroleerde omgeving. Het doel van voorliggend onderzoek was het deel van de lokaal geteelde cannabis op de Belgische illegale markt bestuderen. Om tegemoet te komen aan deze doelstellingen werd het onderzoek opgebouwd rond drie assen : -Een differentiatie tussen de verschillende fenotypes van geteelde hennep (drug, vezel of tussenvorm) op basis van hun cannabinoide verhouding. -Een bepaling van de geografische locatie van teelt van cannabisplanten en bloemen (nationaal, geproduceerd in buurlanden of geïmporteerd). -Een juridische vergelijking van de verschillende wetgeving betreffende de cannabis teelt, handel en bezit in verschillende Europese landen.
Keywords
Marktaandeel van cannabis op Belgische cannabismarkt

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.26 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Charlier, Corinne, Brice De Ruyver, Alain Verstraete, Benjamin De Backer, Kevin Maebe, Sara-Ann Legrand, Charlotte Colman, and Laetitia Theunis. 2011. Studie Van Het Marktaandeel Van Cannabis Dat in België Wordt Geteeld Op De Belgische Cannabismarkt. Wetenschap En Maatschappij. Gent: Academia Press.
APA
Charlier, Corinne, De Ruyver, B., Verstraete, A., De Backer, B., Maebe, K., Legrand, S.-A., Colman, C., et al. (2011). Studie van het marktaandeel van cannabis dat in België wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Charlier C, De Ruyver B, Verstraete A, De Backer B, Maebe K, Legrand S-A, et al. Studie van het marktaandeel van cannabis dat in België wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press; 2011.
MLA
Charlier, Corinne, Brice De Ruyver, Alain Verstraete, et al. Studie Van Het Marktaandeel Van Cannabis Dat in België Wordt Geteeld Op De Belgische Cannabismarkt. Gent: Academia Press, 2011. Print.
@book{1163241,
 abstract   = {Cannabis is de meest gebruikte (illegale) drug in heel Europa. In de 20ste eeuw zagen we het opkomen van een nieuw probleem in Europa: cannabis wordt nu lokaal geteeld, hoofdzakelijk binnen in een gecontroleerde omgeving. Het doel van voorliggend onderzoek was het deel van de lokaal geteelde cannabis op de Belgische illegale markt bestuderen. Om tegemoet te komen aan deze doelstellingen werd het onderzoek opgebouwd rond drie assen : -Een differentiatie tussen de verschillende fenotypes van geteelde hennep (drug, vezel of tussenvorm) op basis van hun cannabinoide verhouding. -Een bepaling van de geografische locatie van teelt van cannabisplanten en bloemen (nationaal, geproduceerd in buurlanden of ge{\"i}mporteerd). -Een juridische vergelijking van de verschillende wetgeving betreffende de cannabis teelt, handel en bezit in verschillende Europese landen.},
 author    = {Charlier, Corinne and De Ruyver, Brice and Verstraete, Alain and De Backer, Benjamin and Maebe, Kevin and Legrand, Sara-Ann and Colman, Charlotte and Theunis, Laetitia },
 isbn     = {9789038217109},
 language   = {dut},
 pages    = {220},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Wetenschap en Maatschappij},
 title    = {Studie van het marktaandeel van cannabis dat in Belgi{\"e} wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt},
 year     = {2011},
}