Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Studie van het marktaandeel van cannabis dat in België wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt

Corinne Charlier, Brice De Ruyver, Alain Verstraete UGent, Benjamin De Backer, Kevin Maebe UGent, Sara-Ann Legrand UGent, Charlotte Colman UGent and Laetitia Theunis (2011) Wetenschap en Maatschappij.
abstract
Cannabis is de meest gebruikte (illegale) drug in heel Europa. In de 20ste eeuw zagen we het opkomen van een nieuw probleem in Europa: cannabis wordt nu lokaal geteeld, hoofdzakelijk binnen in een gecontroleerde omgeving. Het doel van voorliggend onderzoek was het deel van de lokaal geteelde cannabis op de Belgische illegale markt bestuderen. Om tegemoet te komen aan deze doelstellingen werd het onderzoek opgebouwd rond drie assen : -Een differentiatie tussen de verschillende fenotypes van geteelde hennep (drug, vezel of tussenvorm) op basis van hun cannabinoide verhouding. -Een bepaling van de geografische locatie van teelt van cannabisplanten en bloemen (nationaal, geproduceerd in buurlanden of geïmporteerd). -Een juridische vergelijking van de verschillende wetgeving betreffende de cannabis teelt, handel en bezit in verschillende Europese landen.
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
alternative title
Etude de la part de marché occupée par le cannabis cultivé en Belgique sur le marché belge du cannabis
year
type
book
publication status
published
subject
keyword
Marktaandeel van cannabis op Belgische cannabismarkt
series title
Wetenschap en Maatschappij
pages
220 pages
publisher
Academia Press
place of publication
Gent
ISBN
9789038217109
project
GEOCAN
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B1
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1163241
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1163241
date created
2011-02-22 09:19:49
date last changed
2017-01-02 09:56:59
@book{1163241,
 abstract   = {Cannabis is de meest gebruikte (illegale) drug in heel Europa. In de 20ste eeuw zagen we het opkomen van een nieuw probleem in Europa: cannabis wordt nu lokaal geteeld, hoofdzakelijk binnen in een gecontroleerde omgeving. Het doel van voorliggend onderzoek was het deel van de lokaal geteelde cannabis op de Belgische illegale markt bestuderen. Om tegemoet te komen aan deze doelstellingen werd het onderzoek opgebouwd rond drie assen : -Een differentiatie tussen de verschillende fenotypes van geteelde hennep (drug, vezel of tussenvorm) op basis van hun cannabinoide verhouding. -Een bepaling van de geografische locatie van teelt van cannabisplanten en bloemen (nationaal, geproduceerd in buurlanden of ge{\"i}mporteerd). -Een juridische vergelijking van de verschillende wetgeving betreffende de cannabis teelt, handel en bezit in verschillende Europese landen.},
 author    = {Charlier, Corinne and De Ruyver, Brice and Verstraete, Alain and De Backer, Benjamin and Maebe, Kevin and Legrand, Sara-Ann and Colman, Charlotte and Theunis, Laetitia },
 isbn     = {9789038217109},
 keyword   = {Marktaandeel van cannabis op Belgische cannabismarkt},
 language   = {dut},
 pages    = {220},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Wetenschap en Maatschappij},
 title    = {Studie van het marktaandeel van cannabis dat in Belgi{\"e} wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt},
 year     = {2011},
}

Chicago
Charlier, Corinne, Brice De Ruyver, Alain Verstraete, Benjamin De Backer, Kevin Maebe, Sara-Ann Legrand, Charlotte Colman, and Laetitia Theunis. 2011. Studie Van Het Marktaandeel Van Cannabis Dat in België Wordt Geteeld Op De Belgische Cannabismarkt. Wetenschap En Maatschappij. Gent: Academia Press.
APA
Charlier, Corinne, De Ruyver, B., Verstraete, A., De Backer, B., Maebe, K., Legrand, S.-A., Colman, C., et al. (2011). Studie van het marktaandeel van cannabis dat in België wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Charlier C, De Ruyver B, Verstraete A, De Backer B, Maebe K, Legrand S-A, et al. Studie van het marktaandeel van cannabis dat in België wordt geteeld op de Belgische cannabismarkt. Wetenschap en Maatschappij. Gent: Academia Press; 2011.
MLA
Charlier, Corinne, Brice De Ruyver, Alain Verstraete, et al. Studie Van Het Marktaandeel Van Cannabis Dat in België Wordt Geteeld Op De Belgische Cannabismarkt. Gent: Academia Press, 2011. Print.