Advanced search
Author
Organization
Abstract
De auteur vertrok van de paradoxale (vast)stelling dat de samenleving er naar streeft om meer burgers in te sluiten, maar tegelijkertijd steeds meer mensen uitsluit. Het tweede vertrekpunt van dit rapport is de opkomst van de actieve welvaartsstaat. De auteur analyseert eerst de beleidscontext waarin sociale activeringsprojecten tot stand komen. Vervolgens gaat hij na welk sociaal fenomeen de sociale activeringspraktijk ‘problematiseert’, welke achtergronden en oorzaken men daarbij benadrukt en welke mogelijke oplossingen er zijn. Daarna komt de doelbepaling aan bod. De koppeling van een interne en een externe strategie wordt belicht d.m.v. een ‘buurtontwikkelingsmodel’. Doorheen het rapport wordt echter ook stilgestaan bij de invulling van de individuele bestaansethiek, de zorg- en sociale rechtenethiek doorheen de uitvoering van sociale activering.

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Tuteleers, Pascal. 2007. Sociale Activering. Exploratieve Studie Naar De Achtergronden Van Het Concept. Gent: Academia Press.
APA
Tuteleers, P. (2007). Sociale activering. Exploratieve studie naar de achtergronden van het concept. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Tuteleers P. Sociale activering. Exploratieve studie naar de achtergronden van het concept. Gent: Academia Press; 2007.
MLA
Tuteleers, Pascal. Sociale Activering. Gent: Academia Press, 2007. Print.
@book{1156122,
 abstract   = {De auteur vertrok van de paradoxale (vast)stelling dat de samenleving er naar streeft om meer burgers in te sluiten, maar tegelijkertijd steeds meer mensen uitsluit. Het tweede vertrekpunt van dit rapport is de opkomst van de actieve welvaartsstaat. De auteur analyseert eerst de beleidscontext waarin sociale activeringsprojecten tot stand komen. Vervolgens gaat hij na welk sociaal fenomeen de sociale activeringspraktijk {\textquoteleft}problematiseert{\textquoteright}, welke achtergronden en oorzaken men daarbij benadrukt en welke mogelijke oplossingen er zijn. Daarna komt de doelbepaling aan bod. De koppeling van een interne en een externe strategie wordt belicht d.m.v. een {\textquoteleft}buurtontwikkelingsmodel{\textquoteright}. Doorheen het rapport wordt echter ook stilgestaan bij de invulling van de individuele bestaansethiek, de zorg- en sociale rechtenethiek doorheen de uitvoering van sociale activering.},
 author    = {Tuteleers, Pascal},
 isbn     = {9789038211916},
 language   = {dut},
 pages    = {158},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Exploratieve studie naar de achtergronden van het concept},
 title    = {Sociale activering},
 year     = {2007},
}