Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Chinese vrijwilligers: over de driehoeksverhouding tussen vrijwilligerswerk, activering en arbeidsmarkt

Eva Hambach, Lesley Hustinx UGent and Guy Redig (2010)
abstract
De revival van het vrijwilligerswerk is al een aantal jaren een feit. Maar recent duiken nieuwe vormen van vrijwilligerswerk op: in het bedrijfsleven, aan de overheid (OCMW’s, arbeidsmarktbeleid, gezondheidssector), in onderwijsinstellingen en andere instituten. Bovendien staan niet alle vrijwilligersorganisaties open voor alle doelgroepen. Het vrijwilligersbestand in Vlaanderen heeft er ongetwijfeld baat bij als we werk maken van de inzet van jongeren (via maatschappelijke stages), van ouderen (via een gericht beleid) en van kansengroepen (via verschillende ondersteunende maatregelen, een uitgestippeld arbeidsmarktbeleid, initiatieven vanuit OCMW’s). Creëert de driehoeksverhouding tussen vrijwilligerswerk, activering en arbeidsmarkt vrijwilligers tegen wil en dank? Of hebben Chinese vrijwilligers alleen maar te winnen bij het activeringsdiscours? In deze publicatie worden de ontwikkelingen van ‘geleid’ vrijwilligerswerk bekeken vanuit verschillende invalshoeken: maatschappelijk, historisch, wetenschappelijk. Het resultaat is een uniek boek dat focust op het vrijwilligerswerk in volle ontwikkeling.
Please use this url to cite or link to this publication:
editor
Eva Hambach, UGent and Guy Redig
organization
year
type
bookEditor
publication status
published
subject
pages
230 pages
publisher
Politeia
place of publication
Brussel
ISBN
9782509007575
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B3
copyright statement
I have transferred the copyright for this publication to the publisher
id
1123142
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1123142
date created
2011-02-03 11:24:02
date last changed
2017-01-02 09:54:51
@book{1123142,
 abstract   = {De revival van het vrijwilligerswerk is al een aantal jaren een feit. Maar recent duiken nieuwe vormen van vrijwilligerswerk op: in het bedrijfsleven, aan de overheid (OCMW{\textquoteright}s, arbeidsmarktbeleid, gezondheidssector), in onderwijsinstellingen en andere instituten. Bovendien staan niet alle vrijwilligersorganisaties open voor alle doelgroepen. Het vrijwilligersbestand in Vlaanderen heeft er ongetwijfeld baat bij als we werk maken van de inzet van jongeren (via maatschappelijke stages), van ouderen (via een gericht beleid) en van kansengroepen (via verschillende ondersteunende maatregelen, een uitgestippeld arbeidsmarktbeleid, initiatieven vanuit OCMW{\textquoteright}s). Cre{\"e}ert de driehoeksverhouding tussen vrijwilligerswerk, activering en arbeidsmarkt vrijwilligers tegen wil en dank? Of hebben Chinese vrijwilligers alleen maar te winnen bij het activeringsdiscours? In deze publicatie worden de ontwikkelingen van {\textquoteleft}geleid{\textquoteright} vrijwilligerswerk bekeken vanuit verschillende invalshoeken: maatschappelijk, historisch, wetenschappelijk. Het resultaat is een uniek boek dat focust op het vrijwilligerswerk in volle ontwikkeling.},
 editor    = {Hambach, Eva and Hustinx, Lesley and Redig, Guy},
 isbn     = {9782509007575},
 language   = {dut},
 pages    = {230},
 publisher  = {Politeia},
 title    = {Chinese vrijwilligers: over de driehoeksverhouding tussen vrijwilligerswerk, activering en arbeidsmarkt},
 year     = {2010},
}

Chicago
Hambach, Eva, Lesley Hustinx, and Guy Redig, eds. 2010. “Chinese Vrijwilligers: Over De Driehoeksverhouding Tussen Vrijwilligerswerk, Activering En Arbeidsmarkt”. Brussel: Politeia.
APA
Hambach, E., Hustinx, L., & Redig, G. (Eds.). (2010). Chinese vrijwilligers: over de driehoeksverhouding tussen vrijwilligerswerk, activering en arbeidsmarkt. Brussel: Politeia.
Vancouver
1.
Hambach E, Hustinx L, Redig G, editors. Chinese vrijwilligers: over de driehoeksverhouding tussen vrijwilligerswerk, activering en arbeidsmarkt. Brussel: Politeia; 2010.
MLA
Hambach, Eva, Lesley Hustinx, and Guy Redig, eds. “Chinese Vrijwilligers: Over De Driehoeksverhouding Tussen Vrijwilligerswerk, Activering En Arbeidsmarkt.” 2010 : n. pag. Print.