Advanced search
1 file | 2.11 MB Add to list

Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden

Pieter De Pauw (UGent) , Hans Vermeersch (UGent) , Filip Coussée (UGent) , Nicole Vettenburg (UGent) and Mieke Van Houtte (UGent)
(2010)
Author
Organization
Abstract
Op 10 december 2010 stelde minister van Jeugd Pascal Smet het rapport van het jeugdbewegingsonderzoek 2010 voor. Het onderzoek maakt een aantal tendensen en veranderingen binnen de jeugdbewegingen zichtbaar en schetst een beeld van de werking, leiding en leden van de jeugdbewegingen anno 2009-2010. Het huidige onderzoek is een vervolg op een gelijkaardig onderzoek uit 1991 (L. Bral. 1991, Jeugd in Beweging) en trekt conclusies over negen onderwerpen: perceptie en realiteit, infrastructuur, diversiteit, waarden en opvattingen, vergelijking tussen koepels en groepen, de verkleutering, het engagement, de tevredenheid en de relaties tussen leden en leiding. Vijf jeugdbewegingen werden bij het onderzoek betrokken, op basis van vooraf bepaalde criteria: Chiro, FOS, KLJ, KSJ-KSA-VKSJ, Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Keywords
Jeugdbeweging, Vlaanderen

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.11 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
De Pauw, Pieter, et al. Jeugdbewegingen in Vlaanderen: Een Onderzoek Bij Groepen, Leiding En Leden. Steunpunt Jeugd, 2010.
APA
De Pauw, P., Vermeersch, H., Coussée, F., Vettenburg, N., & Van Houtte, M. (2010). Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden. Steunpunt Jeugd.
Chicago author-date
De Pauw, Pieter, Hans Vermeersch, Filip Coussée, Nicole Vettenburg, and Mieke Van Houtte. 2010. Jeugdbewegingen in Vlaanderen: Een Onderzoek Bij Groepen, Leiding En Leden. Steunpunt Jeugd.
Chicago author-date (all authors)
De Pauw, Pieter, Hans Vermeersch, Filip Coussée, Nicole Vettenburg, and Mieke Van Houtte. 2010. Jeugdbewegingen in Vlaanderen: Een Onderzoek Bij Groepen, Leiding En Leden. Steunpunt Jeugd.
Vancouver
1.
De Pauw P, Vermeersch H, Coussée F, Vettenburg N, Van Houtte M. Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden. Steunpunt Jeugd; 2010. 248 p.
IEEE
[1]
P. De Pauw, H. Vermeersch, F. Coussée, N. Vettenburg, and M. Van Houtte, Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden. Steunpunt Jeugd, 2010.
@book{1109923,
 abstract   = {{Op 10 december 2010 stelde minister van Jeugd Pascal Smet het rapport van het jeugdbewegingsonderzoek 2010 voor. Het onderzoek maakt een aantal tendensen en veranderingen binnen de jeugdbewegingen zichtbaar en schetst een beeld van de werking, leiding en leden van de jeugdbewegingen anno 2009-2010. Het huidige onderzoek is een vervolg op een gelijkaardig onderzoek uit 1991 (L. Bral. 1991, Jeugd in Beweging) en trekt conclusies over negen onderwerpen: perceptie en realiteit, infrastructuur, diversiteit, waarden en opvattingen, vergelijking tussen koepels en groepen, de verkleutering, het engagement, de tevredenheid en de relaties tussen leden en leiding. Vijf jeugdbewegingen werden bij het onderzoek betrokken, op basis van vooraf bepaalde criteria: Chiro, FOS, KLJ, KSJ-KSA-VKSJ, Scouts en Gidsen Vlaanderen.}},
 author    = {{De Pauw, Pieter and Vermeersch, Hans and Coussée, Filip and Vettenburg, Nicole and Van Houtte, Mieke}},
 keywords   = {{Jeugdbeweging,Vlaanderen}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{248}},
 publisher  = {{Steunpunt Jeugd}},
 title    = {{Jeugdbewegingen in Vlaanderen: een onderzoek bij groepen, leiding en leden}},
 year     = {{2010}},
}