Advanced search
1 file | 374.08 KB

Beelden van vertrouwen: het vertrouwen in politie en justitie in perspectief geplaatst (locomotieftekst).

Author
Organization
Abstract
Deze bijdrage handelt over de mate van vertrouwen die de burger stelt in politie en justitie, twee belangrijke instituties die de fundamenten van de democratische rechtsstaat dienen te waarborgen. In een internationale context is al heel wat diepgaand onderzoek gevoerd naar het vertrouwen van de burger in zowel politie als justitie. De justitiebarometer buiten beschouwing gelaten hinkt België wat achterop. In deze locomotieftekst wensen we een beschrijvend overzicht te bieden van het vertrouwen van de burger in de Belgische justitie en politie, waarbij we de mate van vertrouwen in politie en justitie vergelijken, enerzijds door de tijd heen, en anderzijds met het vertrouwen in andere overheidsinstituties in ons land en in een Europese context. Tot slot worden enkele kanttekeningen geformuleerd bij de studie van vertrouwen.
Keywords
wantrouwen politie justitie

Downloads

 • 01 - Locomotieftekst.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 374.08 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Van Damme, Anjuli, Lieven Pauwels, Stefaan Pleysier, and Maarten Van de Velde. 2010. “Beelden Van Vertrouwen: Het Vertrouwen in Politie En Justitie in Perspectief Geplaatst (locomotieftekst).” Orde Van De Dag : Criminaliteit En Samenleving 52: 7–20.
APA
Van Damme, Anjuli, Pauwels, L., Pleysier, S., & Van de Velde, M. (2010). Beelden van vertrouwen: het vertrouwen in politie en justitie in perspectief geplaatst (locomotieftekst). ORDE VAN DE DAG : CRIMINALITEIT EN SAMENLEVING, 52, 7–20.
Vancouver
1.
Van Damme A, Pauwels L, Pleysier S, Van de Velde M. Beelden van vertrouwen: het vertrouwen in politie en justitie in perspectief geplaatst (locomotieftekst). ORDE VAN DE DAG : CRIMINALITEIT EN SAMENLEVING. 2010;52:7–20.
MLA
Van Damme, Anjuli, Lieven Pauwels, Stefaan Pleysier, et al. “Beelden Van Vertrouwen: Het Vertrouwen in Politie En Justitie in Perspectief Geplaatst (locomotieftekst).” ORDE VAN DE DAG : CRIMINALITEIT EN SAMENLEVING 52 (2010): 7–20. Print.
@article{1102370,
 abstract   = {Deze bijdrage handelt over de mate van vertrouwen die de burger stelt in politie en justitie, twee belangrijke instituties die de fundamenten van de democratische rechtsstaat dienen te waarborgen. In een internationale context is al heel wat diepgaand onderzoek gevoerd naar het vertrouwen van de burger in zowel politie als justitie. De justitiebarometer buiten beschouwing gelaten hinkt Belgi{\"e} wat achterop. In deze locomotieftekst wensen we een beschrijvend overzicht te bieden van het vertrouwen van de burger in de Belgische justitie en politie, waarbij we de mate van vertrouwen in politie en justitie vergelijken, enerzijds door de tijd heen, en anderzijds met het vertrouwen in andere overheidsinstituties in ons land en in een Europese context. Tot slot worden enkele kanttekeningen geformuleerd bij de studie van vertrouwen.},
 author    = {Van Damme, Anjuli and Pauwels, Lieven and Pleysier, Stefaan and Van de Velde, Maarten},
 issn     = {1781-9210},
 journal   = {ORDE VAN DE DAG : CRIMINALITEIT EN SAMENLEVING},
 language   = {dut},
 pages    = {7--20},
 title    = {Beelden van vertrouwen: het vertrouwen in politie en justitie in perspectief geplaatst (locomotieftekst).},
 volume    = {52},
 year     = {2010},
}