Advanced search
1 file | 138.37 KB

Evaluatie van de psychometrische eigenschappen van de Rosenberg zelfwaardeschaal in een poliklinisch psychiatrische populatie

Jonas Everaert (UGent) , Ernst Koster (UGent) , Rik Schacht and Rudi De Raedt (UGent)
(2010) GEDRAGSTHERAPIE (UTRECHT). 43. p.307-317
Author
Organization
Abstract
Deze studie onderzoekt de psychometrische eigenschappen van de Nederlandstalige versie van de “Rosenberg Self-Esteem Scale” in een poliklinisch psychiatrische steekproef. De resultaten tonen een hoge interne consistentie en ondersteunen de constructvaliditeit van de vragenlijst. Er werd een eendimensionale factorstructuur gevonden met globale zelfwaarde als latente variabele. Hierbij dienden methodeartefacten die geassocieerd zijn met de negatief verwoorde items in rekening gebracht te worden. Onze bevindingen komen overeen met de resultaten uit eerder onderzoek met de Nederlandstalige versie van de RSES en legitimeren het gebruik van de lijst in klinische groepen voor zowel onderzoeksdoeleinden als klinische toepassingen.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 138.37 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Everaert, Jonas, Ernst Koster, Rik Schacht, and Rudi De Raedt. 2010. “Evaluatie Van De Psychometrische Eigenschappen Van De Rosenberg Zelfwaardeschaal in Een Poliklinisch Psychiatrische Populatie.” Gedragstherapie (utrecht) 43: 307–317.
APA
Everaert, Jonas, Koster, E., Schacht, R., & De Raedt, R. (2010). Evaluatie van de psychometrische eigenschappen van de Rosenberg zelfwaardeschaal in een poliklinisch psychiatrische populatie. GEDRAGSTHERAPIE (UTRECHT), 43, 307–317.
Vancouver
1.
Everaert J, Koster E, Schacht R, De Raedt R. Evaluatie van de psychometrische eigenschappen van de Rosenberg zelfwaardeschaal in een poliklinisch psychiatrische populatie. GEDRAGSTHERAPIE (UTRECHT). 2010;43:307–17.
MLA
Everaert, Jonas, Ernst Koster, Rik Schacht, et al. “Evaluatie Van De Psychometrische Eigenschappen Van De Rosenberg Zelfwaardeschaal in Een Poliklinisch Psychiatrische Populatie.” GEDRAGSTHERAPIE (UTRECHT) 43 (2010): 307–317. Print.
@article{1100824,
 abstract   = {Deze studie onderzoekt de psychometrische eigenschappen van de Nederlandstalige versie van de {\textquotedblleft}Rosenberg Self-Esteem Scale{\textquotedblright} in een poliklinisch psychiatrische steekproef. De resultaten tonen een hoge interne consistentie en ondersteunen de constructvaliditeit van de vragenlijst. Er werd een eendimensionale factorstructuur gevonden met globale zelfwaarde als latente variabele. Hierbij dienden methodeartefacten die geassocieerd zijn met de negatief verwoorde items in rekening gebracht te worden. Onze bevindingen komen overeen met de resultaten uit eerder onderzoek met de Nederlandstalige versie van de RSES en legitimeren het gebruik van de lijst in klinische groepen voor zowel onderzoeksdoeleinden als klinische toepassingen.},
 author    = {Everaert, Jonas and Koster, Ernst and Schacht, Rik and De Raedt, Rudi},
 issn     = {0167-7454},
 journal   = {GEDRAGSTHERAPIE (UTRECHT)},
 language   = {dut},
 pages    = {307--317},
 title    = {Evaluatie van de psychometrische eigenschappen van de Rosenberg zelfwaardeschaal in een poliklinisch psychiatrische populatie},
 volume    = {43},
 year     = {2010},
}