Advanced search
1 file | 162.29 KB

Het spel voorbij de waanzin. Een theatrale praktijk?

Editor
(UGent) , (UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
"Het spel voorbij de waanzin: een theatrale praktijk?" tast de grensgebieden tussen de werelden van de theatrale verbeelding en de psychiatrie af. Het boek bundelt de lezingen 'over gekte en theater' die op de studiedag "Het spel van de waanzin" gepresenteerd werden, aangevuld met nieuwe bijdragen door theateronderzoekers en -makers. De studiedag kaderde in de gelijknamige tentoonstelling in het Gentse Museum Dr. Guislain; een tentoonstelling die getuigde van de eindeloze reeks gezichten van de waanzin: de megalomaan, de dwaas, de freak, de melancholieke eenzaat, het miskende genie ... Evenveel variaties in theatrale visies op de waazin worden in het boek behandeld door onderzoekers en kunstenaars. Naast die van samenstellers Evelien Jonckheere, Christel Stalpaert en Katrien Vuylsteke Vanfleteren zijn ook bijdragen opgenomen van Patrick Allegaert, Christian Biet, Marijs Boulogne, Thomas Crombez, Marc de Kesel, Viviane De Muynck, Violaine Heyraud, Luc Joosten, Hanneke Pauwe, Frank Peeters, Dirk Roofthooft, Dominique Van malder, Benjamin Van Tourhout, Karel Vanhaesebrouck en Staf Vos.
Keywords
theater, waanzin

Downloads

 • DP3 kaft Waanzin.pdf
  • full text
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 162.29 KB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

Chicago
Jonckheere, Evelien, Christel Stalpaert, and Katrien Vuylsteke Vanfleteren, eds. 2010. “Het Spel Voorbij De Waanzin. Een Theatrale Praktijk?” Studies in Performing Arts & Media. Gent: Academia Press.
APA
Jonckheere, E., Stalpaert, C., & Vuylsteke Vanfleteren, K. (Eds.). (2010). Het spel voorbij de waanzin. Een theatrale praktijk? Studies in Performing Arts & Media. Gent: Academia Press.
Vancouver
1.
Jonckheere E, Stalpaert C, Vuylsteke Vanfleteren K, editors. Het spel voorbij de waanzin. Een theatrale praktijk? 1st ed. Studies in Performing Arts & Media. Gent: Academia Press; 2010.
MLA
Jonckheere, Evelien, Christel Stalpaert, and Katrien Vuylsteke Vanfleteren, eds. “Het Spel Voorbij De Waanzin. Een Theatrale Praktijk?” Studies in Performing Arts & Media 2010 : n. pag. Print.
@book{1089857,
 abstract   = {"Het spel voorbij de waanzin: een theatrale praktijk?" tast de grensgebieden tussen de werelden van de theatrale verbeelding en de psychiatrie af. Het boek bundelt de lezingen 'over gekte en theater' die op de studiedag "Het spel van de waanzin" gepresenteerd werden, aangevuld met nieuwe bijdragen door theateronderzoekers en -makers. De studiedag kaderde in de gelijknamige tentoonstelling in het Gentse Museum Dr. Guislain; een tentoonstelling die getuigde van de eindeloze reeks gezichten van de waanzin: de megalomaan, de dwaas, de freak, de melancholieke eenzaat, het miskende genie ...
Evenveel variaties in theatrale visies op de waazin worden in het boek behandeld door onderzoekers en kunstenaars. Naast die van samenstellers Evelien Jonckheere, Christel Stalpaert en Katrien Vuylsteke Vanfleteren zijn ook bijdragen opgenomen van Patrick Allegaert, Christian Biet, Marijs Boulogne, Thomas Crombez, Marc de Kesel, Viviane De Muynck, Violaine Heyraud, Luc Joosten, Hanneke Pauwe, Frank Peeters, Dirk Roofthooft, Dominique Van malder, Benjamin Van Tourhout, Karel Vanhaesebrouck en Staf Vos.},
 editor    = {Jonckheere, Evelien and Stalpaert, Christel and Vuylsteke Vanfleteren, Katrien},
 isbn     = {9-789038-216911},
 keywords   = {theater,waanzin},
 language   = {dut},
 pages    = {X + p. 280},
 publisher  = {Academia Press},
 series    = {Studies in Performing Arts & Media},
 title    = {Het spel voorbij de waanzin. Een theatrale praktijk?},
 volume    = {8},
 year     = {2010},
}