Advanced search
1 file | 7.85 MB Add to list

A computational approach to the free radical polymerization of acrylates and methacrylates

Isa Degirmenci (UGent)
(2010)
Author
Promoter
(UGent) and Viktorya Aviyente
Organization
Abstract
In dit doctoraatswerk worden computationele moleculaire modelleringsmethoden aangewend om verschillende aspecten te bestuderen die van belang zijn bij de vrije radicalaire polymerizatieprocessen van acrylaten en methacrylaten. Vrije radicalaire polymerizatie vormt één van de belangrijkste chemische processen die gebruikt wordt in de industrie om een brede waaier van polymeren te produceren. Met dit proces kunnen een grote variëteit van vinyl monomeren omgezet worden naar hoog moleculair moleculair gewicht polymeer materialen, zonder dat een uitgebreide zuivering van commercieel beschikbare monomeren en oplosmiddelen nodig is. Anderzijds kent het proces ook een aantal tekortkomingen zoals de moeilijke beheersing van een aantal eigenschappen die de macromoleculaire structuren kenmerken zoals het moleculair gewicht, de polydispersiteit, eindfunctionaliteit, ketting architectuur, en de samenstelling. Om de eigenschappen van de geproduceerde materialen te optimaliseren is het van primordiaal belang dat een goed inzicht wordt verkregen in de relatie tussen de structuur van het monomeer, het reactiemechanisme en de uiteindelijk verkregen macroscopische eigenschappen. In deze thesis werd een dergelijke studie uitgevoerd voor acrylaten en methacrylaten, waarbij verschillende aspecten worden bekeken, zoals invloed van solvent op tacticiteit, ketenlengte afhankelijkheid van kinetische snelheidsconstanten, … Voor de bestudeerde systemen kunnen de experimenteel bevonden waarnemingen verklaren en aldus vormen computationele technieken een belangrijk hulpmiddel voor deze onderzoeksdiscipline.

Downloads

  • PhDThesis ISA 0810 G book.pdf
    • full text
    • |
    • open access
    • |
    • PDF
    • |
    • 7.85 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Degirmenci, Isa. A Computational Approach to the Free Radical Polymerization of Acrylates and Methacrylates. Ghent University. Faculty of Engineering, 2010.
APA
Degirmenci, I. (2010). A computational approach to the free radical polymerization of acrylates and methacrylates. Ghent University. Faculty of Engineering, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Degirmenci, Isa. 2010. “A Computational Approach to the Free Radical Polymerization of Acrylates and Methacrylates.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering.
Chicago author-date (all authors)
Degirmenci, Isa. 2010. “A Computational Approach to the Free Radical Polymerization of Acrylates and Methacrylates.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering.
Vancouver
1.
Degirmenci I. A computational approach to the free radical polymerization of acrylates and methacrylates. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering; 2010.
IEEE
[1]
I. Degirmenci, “A computational approach to the free radical polymerization of acrylates and methacrylates,” Ghent University. Faculty of Engineering, Ghent, Belgium, 2010.
@phdthesis{1063891,
  abstract     = {{In dit doctoraatswerk worden computationele moleculaire modelleringsmethoden aangewend om verschillende aspecten te bestuderen die van belang zijn bij de vrije radicalaire polymerizatieprocessen van acrylaten en methacrylaten. Vrije radicalaire polymerizatie vormt één van de belangrijkste chemische processen die gebruikt wordt in de industrie om een brede waaier van polymeren te produceren. Met dit proces kunnen een grote variëteit van vinyl monomeren omgezet worden naar hoog moleculair moleculair gewicht polymeer materialen, zonder dat een uitgebreide zuivering van commercieel beschikbare monomeren en oplosmiddelen nodig is. Anderzijds kent het proces ook een aantal tekortkomingen zoals de moeilijke beheersing van een aantal eigenschappen die de macromoleculaire structuren kenmerken zoals het moleculair gewicht, de polydispersiteit, eindfunctionaliteit, ketting architectuur, en de samenstelling. Om de eigenschappen van de geproduceerde materialen te optimaliseren is het van primordiaal belang dat een goed inzicht wordt verkregen in de relatie tussen de structuur van het monomeer, het reactiemechanisme en de uiteindelijk verkregen macroscopische eigenschappen.
In deze thesis werd een dergelijke studie uitgevoerd voor acrylaten en methacrylaten, waarbij verschillende aspecten worden bekeken, zoals invloed van solvent op tacticiteit, ketenlengte afhankelijkheid van kinetische snelheidsconstanten, … Voor de bestudeerde systemen kunnen de experimenteel bevonden waarnemingen verklaren en aldus vormen computationele technieken een belangrijk hulpmiddel voor deze onderzoeksdiscipline.}},
  author       = {{Degirmenci, Isa}},
  isbn         = {{9789085783879}},
  language     = {{eng}},
  pages        = {{XIV, 260}},
  publisher    = {{Ghent University. Faculty of Engineering}},
  school       = {{Ghent University}},
  title        = {{A computational approach to the free radical polymerization of acrylates and methacrylates}},
  year         = {{2010}},
}