Ghent University Academic Bibliography

Advanced

Hoeksteen of brokstuk van de lokale democratie? Belgische raadsleden over hun rol, visie en gedrag.

Tom Verhelst UGent, Herwig Reynaert UGent and Kristof Steyvers UGent (2010) De gemeente- en provincieraad: meer dan ritueel mopperen en legitimeren?. In Lokale en Provinciale Politiek p.5-70
abstract
In deze bijdrage vragen de auteurs zich af of de rol van een Belgisch gemeenteraadslid in de praktijk werkelijk verwaterd is tot louter ritueel mopperen dan wel legitimeren, of er daarin tussen raadsleden verschillen bestaan en hoe we die eventueel kunnen verklaren. Een eigenaardige vaststelling is immers dat enerzijds het probleem rond het functioneren van raden en raadsleden wordt (h)erkend, maar dat we anderzijds tot op heden weinig concreet empirisch bewijs voor dit disfunctioneren terugvinden. De drie auteurs proberen om dit hiaat op te vullen door een antwoord te formuleren op de vraag: fungeren Belgische raadsleden in de praktijk als hoeksteen of toch eerder als broksuk van de lokale democratie?
Please use this url to cite or link to this publication:
author
organization
year
type
bookChapter
publication status
published
subject
keyword
Gemeenteraadsleden, Rolset, België, Governance
book title
De gemeente- en provincieraad: meer dan ritueel mopperen en legitimeren?
editor
Herwig Reynaert UGent, Kristof Steyvers UGent and Tom Verhelst UGent
series title
Lokale en Provinciale Politiek
pages
5 - 70
publisher
Vanden Broele
place of publication
Brugge
ISBN
9789049603281
language
Dutch
UGent publication?
yes
classification
B2
id
1058109
handle
http://hdl.handle.net/1854/LU-1058109
date created
2010-10-12 20:27:58
date last changed
2017-01-02 09:54:29
@incollection{1058109,
 abstract   = {In deze bijdrage vragen de auteurs zich af of de rol van een Belgisch gemeenteraadslid in de praktijk werkelijk verwaterd is tot louter ritueel mopperen dan wel legitimeren, of er daarin tussen raadsleden verschillen bestaan en hoe we die eventueel kunnen verklaren. Een eigenaardige vaststelling is immers dat enerzijds het probleem rond het functioneren van raden en raadsleden wordt (h)erkend, maar dat we anderzijds tot op heden weinig concreet empirisch bewijs voor dit disfunctioneren terugvinden. De drie auteurs proberen om dit hiaat op te vullen door een antwoord te formuleren op de vraag: fungeren Belgische raadsleden in de praktijk als hoeksteen of toch eerder als broksuk van de lokale democratie?},
 author    = {Verhelst, Tom and Reynaert, Herwig and Steyvers, Kristof},
 booktitle  = {De gemeente- en provincieraad: meer dan ritueel mopperen en legitimeren?},
 editor    = {Reynaert, Herwig and Steyvers, Kristof and Verhelst, Tom},
 isbn     = {9789049603281},
 keyword   = {Gemeenteraadsleden,Rolset,Belgi{\"e},Governance},
 language   = {dut},
 pages    = {5--70},
 publisher  = {Vanden Broele},
 series    = {Lokale en Provinciale Politiek},
 title    = {Hoeksteen of brokstuk van de lokale democratie? Belgische raadsleden over hun rol, visie en gedrag.},
 year     = {2010},
}

Chicago
Verhelst, Tom, Herwig Reynaert, and Kristof Steyvers. 2010. “Hoeksteen of Brokstuk Van De Lokale Democratie? Belgische Raadsleden over Hun Rol, Visie En Gedrag.” In De Gemeente- En Provincieraad: Meer Dan Ritueel Mopperen En Legitimeren?, ed. Herwig Reynaert, Kristof Steyvers, and Tom Verhelst, 5–70. Brugge: Vanden Broele.
APA
Verhelst, T., Reynaert, H., & Steyvers, K. (2010). Hoeksteen of brokstuk van de lokale democratie? Belgische raadsleden over hun rol, visie en gedrag. In Herwig Reynaert, K. Steyvers, & T. Verhelst (Eds.), De gemeente- en provincieraad: meer dan ritueel mopperen en legitimeren? (pp. 5–70). Brugge: Vanden Broele.
Vancouver
1.
Verhelst T, Reynaert H, Steyvers K. Hoeksteen of brokstuk van de lokale democratie? Belgische raadsleden over hun rol, visie en gedrag. In: Reynaert H, Steyvers K, Verhelst T, editors. De gemeente- en provincieraad: meer dan ritueel mopperen en legitimeren? Brugge: Vanden Broele; 2010. p. 5–70.
MLA
Verhelst, Tom, Herwig Reynaert, and Kristof Steyvers. “Hoeksteen of Brokstuk Van De Lokale Democratie? Belgische Raadsleden over Hun Rol, Visie En Gedrag.” De Gemeente- En Provincieraad: Meer Dan Ritueel Mopperen En Legitimeren? Ed. Herwig Reynaert, Kristof Steyvers, & Tom Verhelst. Brugge: Vanden Broele, 2010. 5–70. Print.