Advanced search
1 file | 22.81 MB Add to list

The behaviour of combined multiple bored tunnels in soft clayey soils under static and seismic loadings

Ahsan Naseem (UGent)
(2024)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Het onderzoek richt zich op twee nieuwe tunnelcomplexen, namelijk twee- en drietunnels, die ontstaan door de combinatie van dicht bij elkaar gelegen tunnels. Deze nieuwe constructies vereisen een gedetailleerd onderzoek om hun gedrag onder statische en seismische belastingen te evalueren. Er wordt een parametrisch onderzoek uitgevoerd om het effect te evalueren van de dikte van de tunnelbekleding, de diepte van de inbedding en de amplitude van seismische trillingen op de veroorzaakte grondverplaatsingen, zijdelingse gronddrukken, structurele vervormingen en de geïnduceerde bekledingskrachten, inclusief druk, dwarskracht en buigmoment. De verkregen parameters worden vervolgens onderling vergeleken evenals met het conventionele gelijkwaardige rechthoekige tunnelcomplex om één van de drie dwarsdoorsneden te identificeren die relatief beter presteert. Uiteindelijk wordt geprobeerd om kwetsbaarheids- en breekbaarheidscurves te ontwikkelen voor de twee- en drietunnels in zachte bodems om ontwerpers te helpen bij het voorspellen van de verwachte schade aan de tunneldoorsnede tijdens een aardbeving. Er wordt ook een vergelijking gemaakt tussen de twee tunnelcomplexen op basis van de te verwachten schade. Dit dient als pilotstudie voor een verplichte uitbreiding die in de toekomst nodig is.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only (changes to open access on 2029-06-11)
  • |
  • PDF
  • |
  • 22.81 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Naseem, Ahsan. The Behaviour of Combined Multiple Bored Tunnels in Soft Clayey Soils under Static and Seismic Loadings. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2024.
APA
Naseem, A. (2024). The behaviour of combined multiple bored tunnels in soft clayey soils under static and seismic loadings. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Gent, Belgium.
Chicago author-date
Naseem, Ahsan. 2024. “The Behaviour of Combined Multiple Bored Tunnels in Soft Clayey Soils under Static and Seismic Loadings.” Gent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Naseem, Ahsan. 2024. “The Behaviour of Combined Multiple Bored Tunnels in Soft Clayey Soils under Static and Seismic Loadings.” Gent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Naseem A. The behaviour of combined multiple bored tunnels in soft clayey soils under static and seismic loadings. [Gent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2024.
IEEE
[1]
A. Naseem, “The behaviour of combined multiple bored tunnels in soft clayey soils under static and seismic loadings,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Gent, Belgium, 2024.
@phdthesis{01HZKX070SWAWKEZREB7NANXGG,
 abstract   = {{Het onderzoek richt zich op twee nieuwe tunnelcomplexen, namelijk twee- en drietunnels, die ontstaan door de combinatie van dicht bij elkaar gelegen tunnels. Deze nieuwe constructies vereisen een gedetailleerd onderzoek om hun gedrag onder statische en seismische belastingen te evalueren. Er wordt een parametrisch onderzoek uitgevoerd om het effect te evalueren van de dikte van de tunnelbekleding, de diepte van de inbedding en de amplitude van seismische trillingen op de veroorzaakte grondverplaatsingen, zijdelingse gronddrukken, structurele vervormingen en de geïnduceerde bekledingskrachten, inclusief druk, dwarskracht en buigmoment. De verkregen parameters worden vervolgens onderling vergeleken evenals met het conventionele gelijkwaardige rechthoekige tunnelcomplex om één van de drie dwarsdoorsneden te identificeren die relatief beter presteert. Uiteindelijk wordt geprobeerd om kwetsbaarheids- en breekbaarheidscurves te ontwikkelen voor de twee- en drietunnels in zachte bodems om ontwerpers te helpen bij het voorspellen van de verwachte schade aan de tunneldoorsnede tijdens een aardbeving. Er wordt ook een vergelijking gemaakt tussen de twee tunnelcomplexen op basis van de te verwachten schade. Dit dient als pilotstudie voor een verplichte uitbreiding die in de toekomst nodig is.}},
 author    = {{Naseem, Ahsan}},
 isbn     = {{9789463558419}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XXX, 194}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{The behaviour of combined multiple bored tunnels in soft clayey soils under static and seismic loadings}},
 year     = {{2024}},
}