Advanced search
1 file | 6.69 MB Add to list

Mathematical models for robust and collaborative transport optimization

Kenneth Stoop (UGent)
(2024)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Het belang van transport en logistiek in zowel de historische als de huidige samenleving is moeilijk te overschatten. Deze sectoren zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de globale economie, maar zijn daartegenover ook verantwoordelijk voor een groot deel van de globale CO₂ uitstoot. Dit betekent dat elke mogelijke verbetering in de operationele efficiëntie in deze sectoren een significante impact kan hebben in zowel economische waarde als de toestand van het klimaat. Een manier om de efficiëntie te verbeteren is door de integratie van verschillende niveaus binnen de logistieke keten en de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. Op deze manier is verdere optimalisatie mogelijk en kunnen door het uitwisselen van informatie en middelen betere planningen opgesteld worden dan wanneer elke partij individueel zou werken. Een ander belangrijk aspect in het berekenen van routes en planningen in transport en logistiek is robuustheid. In de praktijk zijn veel processen, zoals reistijden in het drukke verkeer, laad- en lostijden, of last-minute aanpassingen van bestellingen, onderhevig aan onzekerheid. Door dit in rekening te brengen in de wiskundige modellen kan er op geanticipeerd worden en kan het falen van een planning vermeden worden.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only (changes to open access on 2029-05-29)
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.69 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Stoop, Kenneth. Mathematical Models for Robust and Collaborative Transport Optimization. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2024.
APA
Stoop, K. (2024). Mathematical models for robust and collaborative transport optimization. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Stoop, Kenneth. 2024. “Mathematical Models for Robust and Collaborative Transport Optimization.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Stoop, Kenneth. 2024. “Mathematical Models for Robust and Collaborative Transport Optimization.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Stoop K. Mathematical models for robust and collaborative transport optimization. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2024.
IEEE
[1]
K. Stoop, “Mathematical models for robust and collaborative transport optimization,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2024.
@phdthesis{01HWQ14YJG1EVT7XS23W4DW986,
 abstract   = {{Het belang van transport en logistiek in zowel de historische als de huidige samenleving is moeilijk te overschatten. Deze sectoren zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de globale economie, maar zijn daartegenover ook verantwoordelijk voor een groot deel van de globale CO₂ uitstoot. Dit betekent dat elke mogelijke verbetering in de operationele efficiëntie in deze sectoren een significante impact kan hebben in zowel economische waarde als de toestand van het klimaat. Een manier om de efficiëntie te verbeteren is door de integratie van verschillende niveaus binnen de logistieke keten en de samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. Op deze manier is verdere optimalisatie mogelijk en kunnen door het uitwisselen van informatie en middelen betere planningen opgesteld worden dan wanneer elke partij individueel zou werken. Een ander belangrijk aspect in het berekenen van routes en planningen in transport en logistiek is robuustheid. In de praktijk zijn veel processen, zoals reistijden in het drukke verkeer, laad- en lostijden, of last-minute aanpassingen van bestellingen, onderhevig aan onzekerheid. Door dit in rekening te brengen in de wiskundige modellen kan er op geanticipeerd worden en kan het falen van een planning vermeden worden.}},
 author    = {{Stoop, Kenneth}},
 isbn     = {{9789463558310}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XXVI, 172}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Mathematical models for robust and collaborative transport optimization}},
 year     = {{2024}},
}