Advanced search
1 file | 3.26 MB Add to list

Towards grounded and robust task-oriented dialogue systems

Yiwei Jiang (UGent)
(2024)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
De dissertatie richt zich op het creëren van een op task-oriented dialoogsysteem (TODS) met een kennisrijke aanpak en verbeterd taalbegrip. Het onderzoek benadrukt een kennisrijk TODS dat informatie haalt uit ongestructureerde documenten en een robuust taalbegripscomponent voor veilige implementatie. Concreet behandelt de scriptie op document gebaseerde dialoogsystemen en op meerdere documenten gebaseerde dialoogsystemen, waarbij uitdagingen met betrekking tot het ophalen van documenten en het genereren van reacties worden aangepakt. De dissertatie behandelt ook beperkingen in datasets voor dialoogsystemen en het omgaan met intenties buiten het bereik door zich te richten op natuurlijk taalbegrip. Hierbij wordt een nieuwe evaluatiemetriek (AU-IOC) voorgesteld voor de taak van het detecteren van buiten-het-bereik intenties.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only (changes to open access on 2024-07-07)
  • |
  • PDF
  • |
  • 3.26 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Jiang, Yiwei. Towards Grounded and Robust Task-Oriented Dialogue Systems. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2024.
APA
Jiang, Y. (2024). Towards grounded and robust task-oriented dialogue systems. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Jiang, Yiwei. 2024. “Towards Grounded and Robust Task-Oriented Dialogue Systems.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Jiang, Yiwei. 2024. “Towards Grounded and Robust Task-Oriented Dialogue Systems.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Jiang Y. Towards grounded and robust task-oriented dialogue systems. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2024.
IEEE
[1]
Y. Jiang, “Towards grounded and robust task-oriented dialogue systems,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2024.
@phdthesis{01HPPPFHDVY7H73J9JFA1R2CFT,
 abstract   = {{De dissertatie richt zich op het creëren van een op task-oriented dialoogsysteem (TODS) met een kennisrijke aanpak en verbeterd taalbegrip. Het onderzoek benadrukt een kennisrijk TODS dat informatie haalt uit ongestructureerde documenten en een robuust taalbegripscomponent voor veilige implementatie. Concreet behandelt de scriptie op document gebaseerde dialoogsystemen en op meerdere documenten gebaseerde dialoogsystemen, waarbij uitdagingen met betrekking tot het ophalen van documenten en het genereren van reacties worden aangepakt. De dissertatie behandelt ook beperkingen in datasets voor dialoogsystemen en het omgaan met intenties buiten het bereik door zich te richten op natuurlijk taalbegrip. Hierbij wordt een nieuwe evaluatiemetriek (AU-IOC) voorgesteld voor de taak van het detecteren van buiten-het-bereik intenties.}},
 author    = {{Jiang, Yiwei}},
 isbn     = {{9789463558150}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XXXII, 149}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Towards grounded and robust task-oriented dialogue systems}},
 year     = {{2024}},
}