Advanced search
1 file | 10.84 MB Add to list

Spherical-harmonics-based analysis and characterization of near-field antenna systems

(2024)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Met de opkomst van het zesde generatie (6G) draadloze communicatiesysteem en het Internet der Dingen (IoT) groeit de interesse in massieve multiple-input multiple-output (MIMO) antennesystemen om de problemen op het vlak van radiogolfpropagatie in het mmWave- en TeraHertz-bereik op te lossen. Het uitgebreide nabije veld in de buurt van deze grote antennesystemen maakt traditionele verre-veldanalyse ontoereikend. Daarom introduceert dit werk efficiënte modellen voor het gedrag van antennes in het stralende nabije veld, gebaseerd op multipoolexpansies. Eerst wordt deze beschrijving toegepast op nabije-veld radiofrequentie-identificatie (RFID)-systemen in de buurt van het menselijk lichaam. Het nieuw algoritme maakt een nauwkeurige en snelle voorspelling van de velden opgewekt in het stralende nabije veld en overbrugt hiermee de kloof tussen de Friis-formule en elektromagnetischeveldsimulatoren. Vervolgens wordt de aanpak aangewend voor de aansturing van nabije-veld focusserende antenneroosters (NFFA), cruciaal voor 6G- en IoT-toepassingen. Met behulp van Fourier-analyse en sferische mode-expansies worden in het nabije veld veldpatronen opgebouwd met hoge veldconcentraties ter hoogte van de gewenste gebruikers. De stuuralgoritmes worden gradueel verbeterd, zowel qua efficiëntie en robuustheid als op het vlak van minimalisatie van aansturingselektronica en vermogenverbruik. Tot slot werd efficiënte veldconcentratie gerealiseerd met een innovatief fasegestuurd circulair gepolariseerd antennerooster.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only (changes to open access on 2029-02-01)
  • |
  • PDF
  • |
  • 10.84 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Felaco, Alessandro. Spherical-Harmonics-Based Analysis and Characterization of near-Field Antenna Systems. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2024.
APA
Felaco, A. (2024). Spherical-harmonics-based analysis and characterization of near-field antenna systems. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Felaco, Alessandro. 2024. “Spherical-Harmonics-Based Analysis and Characterization of near-Field Antenna Systems.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Felaco, Alessandro. 2024. “Spherical-Harmonics-Based Analysis and Characterization of near-Field Antenna Systems.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Felaco A. Spherical-harmonics-based analysis and characterization of near-field antenna systems. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2024.
IEEE
[1]
A. Felaco, “Spherical-harmonics-based analysis and characterization of near-field antenna systems,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2024.
@phdthesis{01HP6WK4KZDD6MYV9RBZXZXAHK,
 abstract   = {{Met de opkomst van het zesde generatie (6G) draadloze communicatiesysteem en het Internet der Dingen (IoT) groeit de interesse in massieve multiple-input multiple-output (MIMO) antennesystemen om de problemen op het vlak van radiogolfpropagatie in het mmWave- en TeraHertz-bereik op te lossen. Het uitgebreide nabije veld in de buurt van deze grote antennesystemen maakt traditionele verre-veldanalyse ontoereikend. Daarom introduceert dit werk efficiënte modellen voor het gedrag van antennes in het stralende nabije veld, gebaseerd op multipoolexpansies. Eerst wordt deze beschrijving toegepast op nabije-veld radiofrequentie-identificatie (RFID)-systemen in de buurt van het menselijk lichaam. Het nieuw algoritme maakt een nauwkeurige en snelle voorspelling van de velden opgewekt in het stralende nabije veld en overbrugt hiermee de kloof tussen de Friis-formule en elektromagnetischeveldsimulatoren. Vervolgens wordt de aanpak aangewend voor de aansturing van nabije-veld focusserende antenneroosters (NFFA), cruciaal voor 6G- en IoT-toepassingen. Met behulp van Fourier-analyse en sferische mode-expansies worden in het nabije veld veldpatronen opgebouwd met hoge veldconcentraties ter hoogte van de gewenste gebruikers. De stuuralgoritmes worden gradueel verbeterd, zowel qua efficiëntie en robuustheid als op het vlak van minimalisatie van aansturingselektronica en vermogenverbruik. Tot slot werd efficiënte veldconcentratie gerealiseerd met een innovatief fasegestuurd circulair gepolariseerd antennerooster.}},
 author    = {{Felaco, Alessandro}},
 isbn     = {{9789463558068}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XIV, 109}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Spherical-harmonics-based analysis and characterization of near-field antenna systems}},
 year     = {{2024}},
}