Advanced search
1 file | 18.58 MB Add to list

Active inference for scene understanding

(2024)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Het begrijpen van de omgeving is een fundamentele pilaar van menselijke cognitie. In deze dissertatie wordt onderzocht hoe artificiële intelligentie een voorstelling kan maken van de ruimte waarin die zich bevindt. Voor deze toepassing worden de evoluties van deep learning gecombineerd met een theorie voor gedrag uit de neurowetenschappen. Active inference stelt namelijk dat agenten een intern statistisch model hebben die de toestand van de wereld beschrijft, en dat de agent hun actie en perceptie allebei het gevolg zijn het van de minimizatie ten opzichte van dezelfde objectieve functie. Verschillende modellen worden voorgesteld voor het scenario van een actieve camera die hun omgeving accuraat moet beschrijven, en voor navigatie in tweedimensionale ruimtes.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only (changes to open access on 2029-01-18)
  • |
  • PDF
  • |
  • 18.58 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Van de Maele, Toon. Active Inference for Scene Understanding. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2024.
APA
Van de Maele, T. (2024). Active inference for scene understanding. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Van de Maele, Toon. 2024. “Active Inference for Scene Understanding.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Van de Maele, Toon. 2024. “Active Inference for Scene Understanding.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Van de Maele T. Active inference for scene understanding. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2024.
IEEE
[1]
T. Van de Maele, “Active inference for scene understanding,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2024.
@phdthesis{01HN2VJ1Z4NVP0NYYGMWG1GN9V,
 abstract   = {{Het begrijpen van de omgeving is een fundamentele pilaar van menselijke cognitie. In deze dissertatie wordt onderzocht hoe artificiële intelligentie een voorstelling kan maken van de ruimte waarin die zich bevindt. Voor deze toepassing worden de evoluties van deep learning gecombineerd met een theorie voor gedrag uit de neurowetenschappen. Active inference stelt namelijk dat agenten een intern statistisch model hebben die de toestand van de wereld beschrijft, en dat de agent hun actie en perceptie allebei het gevolg zijn het van de minimizatie ten opzichte van dezelfde objectieve functie. Verschillende modellen worden voorgesteld voor het scenario van een actieve camera die hun omgeving accuraat moet beschrijven, en voor navigatie in tweedimensionale ruimtes.}},
 author    = {{Van de Maele, Toon}},
 isbn     = {{9789463557993}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XX, 196}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Active inference for scene understanding}},
 year     = {{2024}},
}