Advanced search
1 file | 6.47 MB Add to list

Understanding dimensions of ocean literacy in the European maritime industry for a sustainable blue economy

(2023)
Author
Promoter
(UGent) , (UGent) and Melita Mokos
Organization
Abstract
De oceaan speelt een belangrijke rol in het leveren van essentiële hulpbronnen, reguleert tegelijkertijd het klimaat en ondersteunt het menselijk welzijn. De snelle uitbreiding van oceaan gebaseerde economische activiteiten (blauwe economie) vormt echter een toenemende bedreiging voor het mariene milieu. Het is noodzakelijk dat de samenleving hun impact op de oceaan en de impact van de oceaan op hun leven begrijpt (oceaangeletterde samenleving). Deze studie heeft tot doel het begrip over de Ocean literacy te vergroten met een focus op de Europese blauwe economie en de niveaus van Ocean literacy onder maritieme werknemers te beoordelen. De auteur geeft een overzicht van de Europese blauwe economie sectoren, een trendanalyse, validatie van een hulpmiddel om Ocean literacy bij volwassenen te meten (de Blue Survey), de toepassing ervan bij maritieme werknemers in Europa en Peru en een algemene bespreking van de belangrijkste bevindingen. In conclusie, dit onderzoek heeft ons begrip van Ocean literacy binnen de context van de blauwe economie bevordert en biedt gevalideerde hulpmiddelen om de verschillende dimensies ervan te meten. Toekomstig onderzoek moet op deze fundamenten voortbouwen om de niveaus van Ocean literacy onder (maritieme) gemeenschappen te beoordelen en mechanismen te onderzoeken om de duurzaamheid van de oceaan te verbeteren.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 6.47 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Paredes Coral, Evelyn. Understanding Dimensions of Ocean Literacy in the European Maritime Industry for a Sustainable Blue Economy. Ghent University. Faculty of Sciences, 2023.
APA
Paredes Coral, E. (2023). Understanding dimensions of ocean literacy in the European maritime industry for a sustainable blue economy. Ghent University. Faculty of Sciences, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Paredes Coral, Evelyn. 2023. “Understanding Dimensions of Ocean Literacy in the European Maritime Industry for a Sustainable Blue Economy.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Sciences.
Chicago author-date (all authors)
Paredes Coral, Evelyn. 2023. “Understanding Dimensions of Ocean Literacy in the European Maritime Industry for a Sustainable Blue Economy.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Sciences.
Vancouver
1.
Paredes Coral E. Understanding dimensions of ocean literacy in the European maritime industry for a sustainable blue economy. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Sciences; 2023.
IEEE
[1]
E. Paredes Coral, “Understanding dimensions of ocean literacy in the European maritime industry for a sustainable blue economy,” Ghent University. Faculty of Sciences, Ghent, Belgium, 2023.
@phdthesis{01HGB8CT0YF4W1GDV299TKGRGG,
 abstract   = {{De oceaan speelt een belangrijke rol in het leveren van essentiële hulpbronnen, reguleert tegelijkertijd het klimaat en ondersteunt het menselijk welzijn. De snelle uitbreiding van oceaan gebaseerde economische activiteiten (blauwe economie) vormt echter een toenemende bedreiging voor het mariene milieu. Het is noodzakelijk dat de samenleving hun impact op de oceaan en de impact van de oceaan op hun leven begrijpt (oceaangeletterde samenleving). Deze studie heeft tot doel het begrip over de Ocean literacy te vergroten met een focus op de Europese blauwe economie en de niveaus van Ocean literacy onder maritieme werknemers te beoordelen. De auteur geeft een overzicht van de Europese blauwe economie sectoren, een trendanalyse, validatie van een hulpmiddel om Ocean literacy bij volwassenen te meten (de Blue Survey), de toepassing ervan bij maritieme werknemers in Europa en Peru en een algemene bespreking van de belangrijkste bevindingen. In conclusie, dit onderzoek heeft ons begrip van Ocean literacy binnen de context van de blauwe economie bevordert en biedt gevalideerde hulpmiddelen om de verschillende dimensies ervan te meten. Toekomstig onderzoek moet op deze fundamenten voortbouwen om de niveaus van Ocean literacy onder (maritieme) gemeenschappen te beoordelen en mechanismen te onderzoeken om de duurzaamheid van de oceaan te verbeteren.}},
 author    = {{Paredes Coral, Evelyn}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XXXIV, 219}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Sciences}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Understanding dimensions of ocean literacy in the European maritime industry for a sustainable blue economy}},
 year     = {{2023}},
}