Advanced search
1 file | 13.38 MB Add to list

Understanding and optimization of heterogeneously catalyzed aldol condensations in continuous flow reactors

Bert Biesemans (UGent)
(2023)
Author
Promoter
(UGent) , (UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Een actieve en stabiele katalysator is één van de voornaamste vereisten om de aldol condensatie, een belangrijke organische reactie, in industriële (continue) processen toe te passen. Zeolieten blijken niet geschikt; ze vertonen initieel weliswaar een hoge activiteit, maar verliezen die ook weer snel. Amines die zijn vastgezet op een vast dragermateriaal behouden hun goede activiteit daarentegen wél voor langere tijd. De uitstekende prestaties als katalysator van amines vastgezet op een polymeerhars (PEGMA) in het bijzonder, blijken het gevolg van een gunstige combinatie van een actief amine, ondersteunende hydroxylgroepen en een goede wisselwerking tussen solvent en het polymeerhars als drager. Voor dat laatste blijkt de zwellingsgraad van het polymeerhars een goede indicator. Er blijkt verder nog ruimte om de activiteit van de combo amines en polymeerhars-drager verder te verbeteren, door aanpassen van het amine, maar verder onderzoek is nodig om de ongeëvenaarde activiteit voor amines ook voor langere tijd te behouden.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 13.38 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Biesemans, Bert. Understanding and Optimization of Heterogeneously Catalyzed Aldol Condensations in Continuous Flow Reactors. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2023.
APA
Biesemans, B. (2023). Understanding and optimization of heterogeneously catalyzed aldol condensations in continuous flow reactors. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Biesemans, Bert. 2023. “Understanding and Optimization of Heterogeneously Catalyzed Aldol Condensations in Continuous Flow Reactors.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Biesemans, Bert. 2023. “Understanding and Optimization of Heterogeneously Catalyzed Aldol Condensations in Continuous Flow Reactors.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Biesemans B. Understanding and optimization of heterogeneously catalyzed aldol condensations in continuous flow reactors. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2023.
IEEE
[1]
B. Biesemans, “Understanding and optimization of heterogeneously catalyzed aldol condensations in continuous flow reactors,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2023.
@phdthesis{01HB618A1JXWX1Q53Z5QKQZT08,
 abstract   = {{Een actieve en stabiele katalysator is één van de voornaamste vereisten om de aldol condensatie, een belangrijke organische reactie, in industriële (continue) processen toe te passen. Zeolieten blijken niet geschikt; ze vertonen initieel weliswaar een hoge activiteit, maar verliezen die ook weer snel. Amines die zijn vastgezet op een vast dragermateriaal behouden hun goede activiteit daarentegen wél voor langere tijd. De uitstekende prestaties als katalysator van amines vastgezet op een polymeerhars (PEGMA) in het bijzonder, blijken het gevolg van een gunstige combinatie van een actief amine, ondersteunende hydroxylgroepen en een goede wisselwerking tussen solvent en het polymeerhars als drager. Voor dat laatste blijkt de zwellingsgraad van het polymeerhars een goede indicator. Er blijkt verder nog ruimte om de activiteit van de combo amines en polymeerhars-drager verder te verbeteren, door aanpassen van het amine, maar verder onderzoek is nodig om de ongeëvenaarde activiteit voor amines ook voor langere tijd te behouden.}},
 author    = {{Biesemans, Bert}},
 isbn     = {{9789463557481}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{LVIII, 162}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Understanding and optimization of heterogeneously catalyzed aldol condensations in continuous flow reactors}},
 year     = {{2023}},
}