Advanced search
1 file | 7.80 MB Add to list

Fast pyrolysis from lignin model compounds to real biomass

Liang Li (UGent)
(2023)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Snelle pyrolyse is een veelbelovende route die biomassa kan omzetten in grote hoeveelheden bio-olie en kleinere hoeveelheden cokes en niet-condenseerbare gassen. De gevormde bio-olie heeft potentieel om fossiele brandstoffen te vervangen voor het genereren van brandstoffen en platformchemicaliën. Tijdens snelle pyrolyse ondergaan de biomassapolymeren, cellulose, hemicellulose en lignine thermische ontbinding tot complexe mengsels die commercieel belangrijke chemicaliën bevatten, zoals hoogwaardige fenolen uit lignine. De complexiteit van bio-olie en de lage opbrengst van individuele chemicaliën maken verdere opwaardering en raffinage uitdagend. Een grondige kennis van de pyrolysechemie is cruciaal om de processen die gericht zijn op de productie van gerichte chemicaliën te optimaliseren. Een uitgebreide studie die experimenten (vooral onder een kinetisch gecontroleerd regime), theoretische berekeningen en simulaties combineert is nodig pyrolyseprocessen beter te begrijpen. Het doel van dit proefschrift is om de pyrolysereacties van een aantal ligninemodelcomponenten te ontrafelen en ook om de toepasbaarheid van genetisch gemodificeerde planten voor de productie van hoogwaardige chemicaliën te begrijpen.

Downloads

 • (...).pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 7.80 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Li, Liang. Fast Pyrolysis from Lignin Model Compounds to Real Biomass. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2023.
APA
Li, L. (2023). Fast pyrolysis from lignin model compounds to real biomass. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Li, Liang. 2023. “Fast Pyrolysis from Lignin Model Compounds to Real Biomass.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Li, Liang. 2023. “Fast Pyrolysis from Lignin Model Compounds to Real Biomass.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Li L. Fast pyrolysis from lignin model compounds to real biomass. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2023.
IEEE
[1]
L. Li, “Fast pyrolysis from lignin model compounds to real biomass,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2023.
@phdthesis{01H57F29PG428JBV2GBK7WXTTH,
 abstract   = {{Snelle pyrolyse is een veelbelovende route die biomassa kan omzetten in grote hoeveelheden bio-olie en kleinere hoeveelheden cokes en niet-condenseerbare gassen. De gevormde bio-olie heeft potentieel om fossiele brandstoffen te vervangen voor het genereren van brandstoffen en platformchemicaliën. Tijdens snelle pyrolyse ondergaan de biomassapolymeren, cellulose, hemicellulose en lignine thermische ontbinding tot complexe mengsels die commercieel belangrijke chemicaliën bevatten, zoals hoogwaardige fenolen uit lignine. De complexiteit van bio-olie en de lage opbrengst van individuele chemicaliën maken verdere opwaardering en raffinage uitdagend. Een grondige kennis van de pyrolysechemie is cruciaal om de processen die gericht zijn op de productie van gerichte chemicaliën te optimaliseren. Een uitgebreide studie die experimenten (vooral onder een kinetisch gecontroleerd regime), theoretische berekeningen en simulaties combineert is nodig pyrolyseprocessen beter te begrijpen. Het doel van dit proefschrift is om de pyrolysereacties van een aantal ligninemodelcomponenten te ontrafelen en ook om de toepasbaarheid van genetisch gemodificeerde planten voor de productie van hoogwaardige chemicaliën te begrijpen.}},
 author    = {{Li, Liang}},
 isbn     = {{9789463557221}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XXIV, 239}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Fast pyrolysis from lignin model compounds to real biomass}},
 year     = {{2023}},
}