Advanced search
1 file | 5.42 MB Add to list

Combinatorial plasma treatments of conducting nanofibers for nerve tissue engineering

Yongjian Guo (UGent)
(2023)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Abstract
Plasma is de vierde aggregatietoestand. Plasma wordt typisch gegenereerd wanneer gassen worden geëxciteerd met hoge energie in de vorm van warmte of een elektromagnetisch veld, en bijgevolg gedeeltelijk geioniseerd worden. Een nanovezel wordt gedefinieerd als een ultradunne vezel met een diameter van tientallen of honderden nanometers. Elektrospinning is een veelzijdige techniek om deze ultradunne vezels te produceren. Met als doel verfijnde elektrogesponnen scaffolds voor zenuwregeneratie toepassingen te ontwikkelen, werd in dit proefschrift een combinatorische strategie onderzocht die opeenvolgende pre- en post-elektrospinning plasmabehandelingen van de polymeeroplossingen en hun resulterende elektrogesponnen nanovezels omvat. In de eerste stap werd een plasma jet-behandeling van PLA/PAni-oplossingen uitgevoerd voorafgaand aan elektrospinnen om de elektrospinbaarheid van PLA/PAni te verbeteren, wat leidde tot het genereren van nanovezel-gebaseerde scaffolds met een verbeterde nanovezelmorfologie. In de volgende stap werd een plasmabehandeling uitgevoerd op de elektrogesponnen scaffolds, waardoor hun oppervlakte-eigenschappen werden gewijzigd. Als een eerste proof-of-concept-studie voor het gebruik van de ontwikkelde scaffolds in zenuwregeneratie-toepassingen, werden ten slotte feochromocytoomcellen gekozen om op de scaffolds te worden gekweekt. Als zodanig presenteren de resultaten verkregen in dit proefschrift een nieuwe strategie die verschillende plasma-ondersteunde biofabricatietechnieken combineert voor het maken van geleidende nanovezel-gebaseerde scaffolds die kunnen worden gebruikt voor weefselregeneratie.

Downloads

 • Yongjian Guo.pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 5.42 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Guo, Yongjian. Combinatorial Plasma Treatments of Conducting Nanofibers for Nerve Tissue Engineering. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2023.
APA
Guo, Y. (2023). Combinatorial plasma treatments of conducting nanofibers for nerve tissue engineering. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium.
Chicago author-date
Guo, Yongjian. 2023. “Combinatorial Plasma Treatments of Conducting Nanofibers for Nerve Tissue Engineering.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Guo, Yongjian. 2023. “Combinatorial Plasma Treatments of Conducting Nanofibers for Nerve Tissue Engineering.” Ghent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Guo Y. Combinatorial plasma treatments of conducting nanofibers for nerve tissue engineering. [Ghent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2023.
IEEE
[1]
Y. Guo, “Combinatorial plasma treatments of conducting nanofibers for nerve tissue engineering,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Ghent, Belgium, 2023.
@phdthesis{01H18Y94882KHYVJ6KCM4RDQXR,
 abstract   = {{Plasma is de vierde aggregatietoestand. Plasma wordt typisch gegenereerd wanneer gassen worden geëxciteerd met hoge energie in de vorm van warmte of een elektromagnetisch veld, en bijgevolg gedeeltelijk geioniseerd worden. Een nanovezel wordt gedefinieerd als een ultradunne vezel met een diameter van tientallen of honderden nanometers. Elektrospinning is een veelzijdige techniek om deze ultradunne vezels te produceren. Met als doel verfijnde elektrogesponnen scaffolds voor zenuwregeneratie toepassingen te ontwikkelen, werd in dit proefschrift een combinatorische strategie onderzocht die opeenvolgende pre- en post-elektrospinning plasmabehandelingen van de polymeeroplossingen en hun resulterende elektrogesponnen nanovezels omvat. In de eerste stap werd een plasma jet-behandeling van PLA/PAni-oplossingen uitgevoerd voorafgaand aan elektrospinnen om de elektrospinbaarheid van PLA/PAni te verbeteren, wat leidde tot het genereren van nanovezel-gebaseerde scaffolds met een verbeterde nanovezelmorfologie. In de volgende stap werd een plasmabehandeling uitgevoerd op de elektrogesponnen scaffolds, waardoor hun oppervlakte-eigenschappen werden gewijzigd. Als een eerste proof-of-concept-studie voor het gebruik van de ontwikkelde scaffolds in zenuwregeneratie-toepassingen, werden ten slotte feochromocytoomcellen gekozen om op de scaffolds te worden gekweekt. Als zodanig presenteren de resultaten verkregen in dit proefschrift een nieuwe strategie die verschillende plasma-ondersteunde biofabricatietechnieken combineert voor het maken van geleidende nanovezel-gebaseerde scaffolds die kunnen worden gebruikt voor weefselregeneratie.}},
 author    = {{Guo, Yongjian}},
 isbn     = {{9789463557047}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XIV, 163}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Combinatorial plasma treatments of conducting nanofibers for nerve tissue engineering}},
 year     = {{2023}},
}