Advanced search
1 file | 2.30 MB Add to list

Financial crime scripting : inzicht in winstgedreven criminaliteit

(2023)
Author
Organization
Abstract
Financial crime scripting is een nieuwe methode waarmee inzicht wordt verschaft in criminele geldstromen gerelateerd aan winstgedreven vormen van criminaliteit. Voortbouwend op de bestaande methode van crime scripting, die al in de jaren negentig van de vorige eeuw werd geïntroduceerd in de criminologie, is het met deze nieuwe methode mogelijk om kennis over financiële aspecten van specifieke vormen van criminaliteit te ontwikkelen, organiseren en systematiseren. Financial crime scripting vormt op deze manier een vliegwiel voor een intelligencegestuurde aanpak van criminaliteit. In dit boek worden de fundamenten en basisprincipes van de methode uiteengezet, worden handvatten en een stappenplan geboden om er concreet mee aan de slag te gaan, en worden tot slot (mogelijke) praktijktoepassingen ervan toegelicht.

Downloads

 • (...).pdf
  • table of contents
  • |
  • UGent only
  • |
  • PDF
  • |
  • 2.30 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Snaphaan, Thom, et al. Financial Crime Scripting : Inzicht in Winstgedreven Criminaliteit. Gompel&Svacina, 2023.
APA
Snaphaan, T., Kostense, M., & van Ruitenburg, T. (2023). Financial crime scripting : inzicht in winstgedreven criminaliteit. Gompel&Svacina.
Chicago author-date
Snaphaan, Thom, Manon Kostense, and Teun van Ruitenburg. 2023. Financial Crime Scripting : Inzicht in Winstgedreven Criminaliteit. Gompel&Svacina.
Chicago author-date (all authors)
Snaphaan, Thom, Manon Kostense, and Teun van Ruitenburg. 2023. Financial Crime Scripting : Inzicht in Winstgedreven Criminaliteit. Gompel&Svacina.
Vancouver
1.
Snaphaan T, Kostense M, van Ruitenburg T. Financial crime scripting : inzicht in winstgedreven criminaliteit. Gompel&Svacina; 2023. 188 p.
IEEE
[1]
T. Snaphaan, M. Kostense, and T. van Ruitenburg, Financial crime scripting : inzicht in winstgedreven criminaliteit. Gompel&Svacina, 2023.
@book{01H0QBE1M19B3A453EX4C0QFC4,
 abstract   = {{Financial crime scripting is een nieuwe methode waarmee inzicht wordt verschaft in criminele geldstromen gerelateerd aan winstgedreven vormen van criminaliteit. Voortbouwend op de bestaande methode van crime scripting, die al in de jaren negentig van de vorige eeuw werd geïntroduceerd in de criminologie, is het met deze nieuwe methode mogelijk om kennis over financiële aspecten van specifieke vormen van criminaliteit te ontwikkelen, organiseren en systematiseren. Financial crime scripting vormt op deze manier een vliegwiel voor een intelligencegestuurde aanpak van criminaliteit.

In dit boek worden de fundamenten en basisprincipes van de methode uiteengezet, worden handvatten en een stappenplan geboden om er concreet mee aan de slag te gaan, en worden tot slot (mogelijke) praktijktoepassingen ervan toegelicht.}},
 author    = {{Snaphaan, Thom and Kostense, Manon and van Ruitenburg, Teun}},
 isbn     = {{9789463714488}},
 language   = {{dut}},
 pages    = {{188}},
 publisher  = {{Gompel&Svacina}},
 title    = {{Financial crime scripting : inzicht in winstgedreven criminaliteit}},
 year     = {{2023}},
}