Advanced search
1 file | 5.13 MB Add to list

Flexible operation of power-to-hydrogen and electrical loads to provide grid support

Akbar Dadkhah (UGent)
(2022)
Author
Promoter
(UGent) and (UGent)
Organization
Project
Abstract
Ten gevolge van de dringende klimaatproblematiek zijn ambitieuze plannen opgezet in de voorbije decennia ter ondersteuning van de uitbouw van hernieuwbare energiebronnen en het financieren van groene technologieën waaronder waterstofproductie. De toenemende integratie van dergelijke variabele energiebronnen in het energiesysteem veroorzaakt echter stress bij de conventionele productie-eenheden. Om deze stress op te vangen, vereist het energiesysteem een toegenomen hoeveelheid flexibiliteit. Dit proefschrift bekijkt de techno-economische haalbaarheid van het balanceren van het energienet door middel van energie-naar-waterstof-systemen, rekening houdend met de impact op de werking van flexibiliteit aangeboden door consumenten en hun rationaliteit op het energiesysteem. Deze doelen in acht genomen werden verschillende optimalisatiealgoritmes en -modellen ontwikkeld. De eerste twee methodologieën optimaliseren de flexibele werking van energie-naar-waterstof-installaties om zo verschillende frequentiegerelateerde systeemdiensten aan te bieden, rekening houdend met de onzekere vraag naar waterstof en de energieprijzen. Het derde onderwerp onderzoekt de rol van verschillende vraagsturende strategieën op de betrouwbaarheid van het energiesysteem terwijl de operationele kosten zich tot een minimum beperken. De voorgestelde methodologie introduceert vraagsturende modellen rekening houdend met consumentencomfort en het niveau van flexibiliteit. De voorgestelde methodes maken het mogelijk bij te dragen tot het stroomnet van de toekomst met hoge aandelen aan hernieuwbare energiebronnen.
Keywords
ancillary services, customers behaviour, customers comfort, demand response, electrolysis, flexibility, frequency control, hydrogen, optimal scheduling, reliability, size optimisation, techno-economic analysis, unit commitment

Downloads

 • PhD AkbarDadkhah.pdf
  • full text (Published version)
  • |
  • open access
  • |
  • PDF
  • |
  • 5.13 MB

Citation

Please use this url to cite or link to this publication:

MLA
Dadkhah, Akbar. Flexible Operation of Power-to-Hydrogen and Electrical Loads to Provide Grid Support. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, 2022.
APA
Dadkhah, A. (2022). Flexible operation of power-to-hydrogen and electrical loads to provide grid support. Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Gent, Belgium.
Chicago author-date
Dadkhah, Akbar. 2022. “Flexible Operation of Power-to-Hydrogen and Electrical Loads to Provide Grid Support.” Gent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Chicago author-date (all authors)
Dadkhah, Akbar. 2022. “Flexible Operation of Power-to-Hydrogen and Electrical Loads to Provide Grid Support.” Gent, Belgium: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture.
Vancouver
1.
Dadkhah A. Flexible operation of power-to-hydrogen and electrical loads to provide grid support. [Gent, Belgium]: Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture; 2022.
IEEE
[1]
A. Dadkhah, “Flexible operation of power-to-hydrogen and electrical loads to provide grid support,” Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture, Gent, Belgium, 2022.
@phdthesis{01GKVBTCCFZDG9TYZYDC0TDFYP,
 abstract   = {{Ten gevolge van de dringende klimaatproblematiek zijn ambitieuze plannen opgezet in de voorbije decennia ter ondersteuning van de uitbouw van hernieuwbare energiebronnen en het financieren van groene technologieën waaronder waterstofproductie. De toenemende integratie van dergelijke variabele energiebronnen in het energiesysteem veroorzaakt echter stress bij de conventionele productie-eenheden. Om deze stress op te vangen, vereist het energiesysteem een toegenomen hoeveelheid flexibiliteit. Dit proefschrift bekijkt de techno-economische haalbaarheid van het balanceren van het energienet door middel van energie-naar-waterstof-systemen, rekening houdend met de impact op de werking van flexibiliteit aangeboden door consumenten en hun rationaliteit op het energiesysteem. Deze doelen in acht genomen werden verschillende optimalisatiealgoritmes en -modellen ontwikkeld. De eerste twee methodologieën optimaliseren de flexibele werking van energie-naar-waterstof-installaties om zo verschillende frequentiegerelateerde systeemdiensten aan te bieden, rekening houdend met de onzekere vraag naar waterstof en de energieprijzen. Het derde onderwerp onderzoekt de rol van verschillende vraagsturende strategieën op de betrouwbaarheid van het energiesysteem terwijl de operationele kosten zich tot een minimum beperken. De voorgestelde methodologie introduceert vraagsturende modellen rekening houdend met consumentencomfort en het niveau van flexibiliteit. De voorgestelde methodes maken het mogelijk bij te dragen tot het stroomnet van de toekomst met hoge aandelen aan hernieuwbare energiebronnen.}},
 author    = {{Dadkhah, Akbar}},
 isbn     = {{9789463556552}},
 keywords   = {{ancillary services,customers behaviour,customers comfort,demand response,electrolysis,flexibility,frequency control,hydrogen,optimal scheduling,reliability,size optimisation,techno-economic analysis,unit commitment}},
 language   = {{eng}},
 pages    = {{XXVI, 180}},
 publisher  = {{Ghent University. Faculty of Engineering and Architecture}},
 school    = {{Ghent University}},
 title    = {{Flexible operation of power-to-hydrogen and electrical loads to provide grid support}},
 year     = {{2022}},
}